08 Ιουλίου 2012

Εκατόμβη νεκρών στη Ρωσία από τις πλημμύρες (βίντεο)

Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις χειρότερες πλημμύρες που έχουν καταγραφεί εδώ και δεκαετίες στην περιοχή Krasnodar, στη Νότια Ρωσία, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ περισσότερα από 5.000 σπίτια έχουν καταστραφεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα αποζημιώσουν τους πληγέντες.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ο επίσημος αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί. Τα περισσότερα θύματα καταγράφονται στο Krymsk, μία πόλη που έχει σχεδόν καταστραφεί. Θύματα και σημαντικές ζημιές υπάρχουν καις τις πόλεις Gelendzhik και Novorossiysk, όπως αναφέρει το RT.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πάνω από 13.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τις φονικές πλημμύρες, ενώ 30.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση σε όλη την περιοχή, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε με τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί αν οι αρμόδιοι έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφευχθεί η καταστροφή.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου ανακοίνωσε ότι κάθε οικογένεια που έχει πληγεί από τις πλημμύρες θα λάβει 150.00 ρούβλια ως αποζημίωση. Μάλιστα τα πρώτα 10.000 ρούβλια θα δοθούν όπως ανακοινώθηκε από τη Δευτέρα.

Επιπλέον 2 εκ. ρουβλια θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ με χρήματα του κράτους θα αποκατασταθούν οι ζημιές στα σπίτια. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τις τοπικές αρχές να παρέχουν στέγη, τροφή και ρούχα σε όσους έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Παράλληλα ακτιβιστές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν χρήματα μέσω του διαδικτύου, ενώ μία ομάδα εθελοντών αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή για να ενισχύσει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.