20 Ιουλίου 2012

Κολοράντο: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του δολοφόνου-Παγιδευμένο με εκρηκτικά το σπίτι του

Ένας συνηθισμένος αμερικανός νεαρός είναι ο φερόμενος ως δράστης του αιματοκυλίσματος σε κινηματογράφο του Κολοράντο που έχει προκαλέσει σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς εναντίον θεατών, που στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους, λέγεται Τζέιμς Χολμς και σύμφωνα με πληροφορίες θα προσαχθεί τη Δευτέρα σε δικαστήριο της πολιτείας.

Ειδικές ομάδες πυροτεχνουργών της Αστυνομίας βρίσκονται έξω από το σπίτι του και προσπαθούν να εισβάλλουν με προσοχή καθώς διαπιστώθηκε ότι είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Χολμς εισέβαλε με αντιασφυξιογόνο μάσκα μέσω της εξόδου κινδύνου στον κινηματογράφο, έριξε στην αίθουσα δακρυγόνο αέριο και κατόπιν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των θεατών, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 12 ανθρώπους και να τραυματίσει 50.

Κατά τη σύλληψή του ο ύποπτος ομολόγησε ότι στο σπίτι του υπάρχει και ποσότητα εκρηκτικών, κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά από έρευνα στο διαμέρισμά του.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα «κίνητρα» της αποτρόπαιης πράξης του, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό και τι σκόπευε να κάνει με τα εκρηκτικά.

Σύμφωνα με πηγή του αμερικανικού δικτύου ABC News στους αστυνομικούς κύκλους, ο άνδρας εκτιμάται ότι δεν συνδέεται με καμία τρομοκρατική ομάδα και δεν είναι ισλαμιστής.

Τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όσο και ο αντίπαλός του για την προεδρία στις αμερικανικές εκλογές Μιτ Ρόμνει εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς των θυμάτων.