21 Ιουλίου 2012

Ελεγχόμενη έκρηξη στο σπίτι του δολοφόνου του Κολοράντο

Στην πυροδότηση συσκευής για την εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού προχώρησαν το Σάββατο οι αρχές του Κολοράντο, με τελικό στόχο να καταφέρουν να εισέλθουν στο παγιδευμένο με εκρηκτικά διαμέρισμα του Τζέιμς Χολμς.

Ο Χόλμς είναι ύποπτος για τη δολοφονία 12 ανθρώπων, και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, σε κινηματογράφο της πόλης κατά την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μπάτμαν.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε ειδική κάμερα για να εξετάσει προσεκτικά το διαμέρισμα πριν την πυροδότηση, ενώ είναι πολύ προσεκτική στις προσπάθειές της να εισέλθει σε αυτό, καθώς όπως ανέφερε αξιωματούχος, στόχος του Χολμς ήταν να σκοτώσει όποιον μπει στο διαμέρισμα και γι' αυτό είναι γεμάτο βόμβες και παγίδες.

Όπως ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα της Ορόρα, η ελεγχόμενη έκρηξη ήταν επιτυχής, ενώ οι παρακείμενοι δρόμοι ξανάνοιξαν μετά την έκρηξη.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε στείλει στο διαμέρισμα ρομπότ, τα οποία μαγνητοσκόπησαν το εσωτερικό του. Οι κάτοικοι του κτηρίου, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα, καθώς και οι κάτοικοι άλλων τεσσάρων γειτονικών κτηρίων έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.