24 Ιουλίου 2012

«Να με εκδώσετε στην Κύπρο να τελειώνω μια ώρα νωρίτερα»

Εκδίδονται στην Κύπρο, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, το μεσημέρι της Τρίτης, οι δύο Ελληνες αντεξουσιαστές, κατηγορούμενοι για το μακελειό της Αγίας Νάπας -με την εν ψυχρώ δολοφονία πέντε σωματοφυλάκων επιχειρηματία.
Στη διάρκεια της διαδικασίας ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο 29χρονος αντεξουσιαστής, ο οποίος φέρεται να ήταν αυτός που σκότωσε τους πέντε άτυχους ανθρώπους, ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο την έκδοσή του «προκειμένου να τελειώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα η σχετική διαδικασία», όπως ανέφερε στους δικαστές. Η έκδοση των δύο κατηγορουμένων αποφασίσθηκε με το δεδομένο ότι αν καταδικασθούν από την κυπριακή δικαιοσύνη θα εκτίσουν την ποινή τους στην χώρα μας.

Η μαζική δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρικό σημείο της Αγίας Νάπας, όταν ένας ένοπλος σκότωσε με 14 σφαίρες τρεις Κύπριους και δύο ρουμάνους οι οποίοι εργάζονταν στην προσωπική ασφάλεια Κυπρίου επιχειρηματία που ασχολείτο με στοιχήματα και ηλεκτρονικό τζόγο. Περίπου μία εβδομάδα αργότερα συνελήφθησαν στην Ελλάδα, από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ένας 29χρονος που είχε συλληφθεί σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και ένας 41χρονος συνεργός του, που είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους ήταν η ανάλυση των καταγραφών των καμερών από την περιοχή του φόνου αλλά και παραστατικά του ξενοδοχείου που διέμεναν.

Στην διάρκεια της διαδικασίας ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών ο 41χρονος ζήτησε να μην εκδοθεί λόγω εκκρεμοδικίας του για υπόθεση ναρκωτικών. Δικαστική εκκρεμότητα υπήρχε και για τον 29χρονο αντεξουσιαστή ο οποίος είχε παραπεμφθεί σε δίκη για την συμμετοχή του στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 2011. Η παράδοση των δύο Ελλήνων στις κυπριακές αρχές αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των κυπριακών αρχών σχετικά με τους εντολείς της δολοφονικής επίθεσης ενώ πολύτιμα στοιχεία φέρεται να έχουν συγκεντρωθεί από την άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των δύο κατηγορουμένων.

ΤΟ ΒΗΜΑ