18 Ιουλίου 2012

Συνεχίζεται η φωτιά στην Πάτρα... όχι για πολύ όμως καθώς σε λίγο φτάνει ο ΓΑΠ

Μαίνεται η φωτιά στα μέτωπα του Καστριτσίου και του Πλατάνου. Οι άνεμοι αναζοπύρωσαν τα μέτωπα και τώρα η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Δρέπανο. Επί ποδός οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.
Στη μάχη έχει ριχθεί και ο Στρατός με πεζοπόρο τμήμα, όπως επίσης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές από τα Βραχνέικα.

Συνεχείς είναι οι ρίψεις νερού από αέρος στα μέτωπα της φωτιάς σε Πλατάνι και Καστρίτσι. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής τρέχουν να προλάβουν το φως της ημέρας καθώς την νύχτα δεν θα έχουν στη διάθεση τους τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Γύρω στις 8 το βράδυ αναμένεται στο Άνω Καστρίτσι ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή την στιγμή ο κ. Παπανδρέου είναι καθ'οδόν προς το Ρίο

Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος Πάτρας  Θεόδωρος Γεωργιόπουλος, μαζί με τον Διοικητή του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας, Γιάννη Πετρούτσο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οφθαλμολογικό πρόβλημα.

Η κατάσταση τους δεν κρίνεται κρίσιμη και αυτή τη στιγμή λαμβάνουν περίθαλψη από την οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.