21 Ιουλίου 2012

Εξόρμηση στο εξωτερικό ετοιμάζει ο Σαμαράς

Εξόρμηση στο εξωτερικό ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας. Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να συναντήσει από κοντά τους ευρωπαίους ομολόγους του, να χτίσει γέφυρες συνεργασίας και να προετοιμάσει τις συνθήκες για να υποβάλλει η ελληνική πλευρά το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση.
Χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με τους οποίους αναμένεται να συναντηθεί στο τέλος Αυγούστου.

Παράλληλα πρωταρχικό μέλημα στο Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, που εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Πρώτος σταθμός της διπλωματικής εκστρατείας του κ. Σαμαρά θα είναι πιθανότατα το Παρίσι. Στην Γαλλική πρωτεύουσα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να σχεδιάζει επαφές με τους κ.κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.