08 Ιουλίου 2012

Ποιος αμοίβεται καλύτερα και από τη Μέρκελ;

«Xρυσάφι» θα αμοίβεται ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM, το όνομα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες.

Ο μισθός του «τυχερού» που θα αναλάβει, θα είναι...
324.000 ευρώ (μεικτά) ετησίως και θα υπερβαίνει ακόμα και αυτόν της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ που αμοίβεται με 190.000 ευρώ ή 290.000 αν συνυπολογίσουμε επιδόματα και βουλευτική αποζημίωση.

Το σχετικό έγγραφο αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», στο οποίο επισημαίνεται επίσης, ότι ο γενικός διευθυντής του ESM θα λαμβάνει επιπλέον επιδόματα και μπόνους και θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με το μισθό του προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος αμοίβεται με 304.000 ευρώ.

Παντώς, την μισθολογική... πρωτιά της Ευρώπης εξακολουθεί να καταλαμβάνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αμοίβεται με 370.000 (μεικτά) ετησίως.

Γενικά, πάντως όποιος πιάσει δουλειά στον ESM δεν θα μείνει ποτέ παραπονούμενος στα μισθολογικά τους, αφού, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει η «Welt am Sonntag», οι μισθοί για τα ανώτερα στελέχη θα κυμαίνονται από 64.000 ως 107.000 ετησίως, ενώ το διοικητικό προσωπικό και οι μαθητευόμενοι θα λαμβάνουν από 22.000 ως 72.000.

Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ΕSM. Φαίνεται πάντως, ότι τα λεφτά πάλι στη... Γερμανία θα πάνε αφού επικρατέστερος για τη θέση φέρεται να είναι ο Γερμανός, Κλάους Ρέγκλινγκ, που είναι επικεφαλής στον μηχανισμό EFSF.