11 Ιουλίου 2012

Οι Γερμανοί δίνουν… άδεια στη Μέρκελ

Εντυπωσιακά ποσοστά αποδοχής στους Γερμανούς ψηφοφόρους έχει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Με ποσοστό 36% προηγείται το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ έναντι...του 26%, που συγκεντρώνουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) ωστόσο, αν και κερδίζουν μία μονάδα από την περασμένη εβδομάδα, εξακολουθούν, με 4%, να μένουν μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%). Από την άλλη πλευρά, οι Πράσινοι βρίσκονται μια μονάδα πάνω από την προηγούμενη μέτρηση, στο 13%, ενώ σταθεροί εμφανίζονται τόσο οι Πειρατές, με 9%, όσο και η Αριστερά, με 7%.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που τραβά την προσοχή είναι αυτό της αποδοχής που απολαμβάνει η κ. Μέρκελ, για τους χειρισμούς της στην κρίση χρέους. Το ποσοστό της αγγίζει το 76% στους ψηφοφόρους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και το 55% σε αυτούς των Πρασίνων. Όσοι ψήφισαν τους Σοσιαλδημοκράτες ή την Αριστερά απαντούν θετικά σε ποσοστό 40%, ενώ το 64% των Γερμανών θεωρεί ότι η καγκελάριος δεν θα πρέπει να αποθαρρύνεται από την κριτική.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών (72%) θεωρούν ότι η καγκελάριος εκπροσωπεί σωστά τα συμφέροντά τους στο εξωτερικό.

Τέλος, στο συντριπτικό ποσοστό του 88%, οι Γερμανοί δίνουν άδεια στην Άνγκελα Μέρκελ, αναγνωρίζοντας ότι δικαιούται να φύγει για διακοπές στο τέλος του μήνα...