10 Ιουλίου 2012

Κεδίκογλου: «Δεν θα ξεπουλήσουμε»

«Μετά τη συνάντηση με την τρόικα ο κ. Νικολόπουλος και ο κ. Βρούτσης μίλησαν στους δημοσιογράφους και είπαν ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη της τρόικας είχε σκοπό να αποτυπωθεί η εικόνα και να γίνει μία συνάντηση ενημέρωσης, δεν υπήρχε καμία ουσιαστική συζήτηση για διαπραγμάτευση» είπε ο Σίμος Κεδίκογλου στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι «όσοι μπήκαν σε αυτή την κυβέρνηση ήξεραν ότι αναλαμβάνουν μία πολύ δύσκολη εθνική αποστολή και ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, προφανώς δεν είναι όλοι για τα δύσκολα» .

«Στην προγραμματική συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών υπάρχουν δεσμεύσεις με ορίζοντα τετραετίας. Έχουν προταθεί αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα στην τρόικα και αυτό θα είναι το αντικείμενο της διαβούλευσης. Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι εκτός τροχιάς, η επιμήκυνση συνεπάγεται επιπλέον χρηματοδότηση και πρέπει να περάσει από 17 κοινοβούλια για να πετύχεις κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις κερδίσει την αξιοπιστία σου» είπε ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι: «Οι εταίροι μας περιμένουν να δουν δείγματα ότι μπαίνουμε σε τροχιά. Αυτό που παλεύουμε είναι τα μέτρα του Μαρτίου να έχουν κάποιες αλλαγές και πρέπει να πείσουμε για την αποφασιστικότητά μας».
«Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση που δεν πρέπει να την κάψουμε θέτοντας πρόωρα πολλά ζητήματα, θα είναι μία διαβούλευση διαρκής» πρόσθεσε ο υπουργός.

Για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την αντιπολίτευση για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι στόχος της κυβέρνησης «δεν είναι άντε να ξεπουλήσουμε αλλά να αξιοποιήσουμε την Δημόσια Περιουσία». Σε πολλές εταιρείες είναι απαραίτητο να μπουν στρατηγικοί επενδυτές είπε ο κ. Κεδίκογλου.