10 Ιουλίου 2012

ΣΟΚ! Παραιτήθηκε και ο Μηταράκης!

... από Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής :)

Την παραίτησή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής υπέβαλε με σχετική επιστολή που απέστειλε στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, ο υφυπουργός Ανάπτυξης...
Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων και Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Αττική Νέα Προοπτική», Παναγιώτης Μηταράκης, επικαλούμενος αυξημένες υποχρεώσεις, λόγω της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Τη θέση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναλαμβάνει η Περιφερειακή Σύμβουλος, Νότιου Τομέα, του συνδυασμού «Αττική - Νέα Προοπτική», κα. Ειρήνη (Ρένα) Βασιλάκη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε για την παραίτηση:

«Είμαι αντίθετος στις παραιτήσεις μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έχουν εκλεγεί από το λαό για πλήρη θητεία. Κατά τη διάρκεια του ενάμιση χρόνου από τις περιφερειακές εκλογές έχουν παραιτηθεί αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, τους οποίους και σέβομαι απόλυτα. Όταν, όμως, απευθυνόμαστε στο λαό, πρέπει και να τιμάμε την ψήφο του. Τα μικρά κρίνουν τα μεγάλα. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταπείσω τον κύριο Μηταράκη και τα άλλα μέλη που παραιτήθηκαν, αλλά στάθηκε αδύνατο.

Σέβομαι τις αποφάσεις του καθενός, κυρίως όταν αυτές αφορούν καθήκοντα και υποχρεώσεις σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης, υπενθυμίζω, όμως, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που αποτελείται από 10 παρατάξεις, δεν διαδραματίζει ρόλο διακοσμητικό, αλλά ουσιαστικό. Οι αποφάσεις του αφορούν 66 Δήμους της Αττικής και αγγίζουν 5 εκατομμύρια πολίτες, με μικρά και μεγάλα προβλήματα. Και μόνο αυτό το γεγονός θα έπρεπε να αποτελεί δέλεαρ και κίνητρο για να παραμείνει κάποιος στη θέση του περιφερειακού συμβούλου και να υπηρετήσει το αξίωμα, στο οποίο οι πολίτες τον εξέλεξαν. Κανένας ικανός και άξιος δεν περισσεύει».