10 Ιουλίου 2012

Σημαντική η παρουσία Μπαλτάκου στη θέση του γ.γ. της κυβέρνησης

Πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας μήνας από την εκλογή Σαμαρά, ο αεικίνητος κ. Π. Μπαλτάκος συντονίζει έξι σημαντικές κυβερνητικές δραστηριότητες

Χαμηλοί τόνοι, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα διακρίνουν τον νέο γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, τον κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Αυτή είναι η αίσθηση που μεταδίδεται από τον τρόπο λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου, την επικοινωνία των στελεχών με τον πρωθυπουργό αλλά και τη λειτουργία του μηχανισμού υποστήριξης των κυβερνητικών οργάνων και των Διϋπουργικών Επιτροπών.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης υπάρχει υποδειγματικός συντονισμός στην εφαρμογή αποφάσεων και στις κατευθύνσεις που δίνει ο πρωθυπουργός προς όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γ.γ. της κυβέρνησης έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στη λειτουργία του Νομικού Γραφείου της γενικής γραμματείας. Χάρη στη βαθιά γνώση που διαθέτει στη νομική επιστήμη, ο κ. Μπαλτάκος προσέχει ώστε να πάντα να λειτουργούν κατά το γράμμα του νόμου, με διαφάνεια και καθαρότητα, όπως έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε και οι σχετικές αναφορές που έχει κάνει ο πρωθυπουργός ακόμα κι από το βήμα της Βουλής απαντώντας προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας μήνας από τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Μπαλτάκος έχει πλήρη εικόνα για τα τρέχοντα θέματα όχι μόνο στο Νομικό Γραφείο. Έχει καταφέρει να γνωρίζει ποιες είναι οι προτεραιότητες στο Ιδιαίτερο Γραφείο της γενικής γραμματείας, στο Γραφείο Καλής Νομοθέτησης, στο γραφείο Διεθνών & Κοινοτικών Θεμάτων, στο γραφείο Συνοντονισμού & Θεσμικών Θεμάτων, καθώς και στο Γραφείο Διοικητικής και Οικονομικής Υποστηρίξεως.

Εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού αφού άλλωστε η συνεργασία τους είναι δοκιμασμένη στο χρόνο. Εδώ και δεκαετίες ο κ. Μπαλτάκος βρίσκεται στο πλευρό του κ. Σαμαρά κι έχει δώσει μαζί του πολιτικούς αγώνες για τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση της χώρας.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα παράγοντες από τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπαλτάκος αποτελεί στέλεχος που μπορεί να χαρακτηριστεί «στρατιώτης» για την ενότητα και τη συνέχεια της παράταξης. Πρόκειται για το πρόσωπο που διατηρεί ζωντανό το δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον κ. Κώστα Καραμανλή, ώστε να υπάρχει άμεση εικόνα για τις μεγάλες προκλήσεις και τη στρατηγική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.

Αυτή είναι η επιβεβαίωση της σταθερότητας και της συνέπειας στις πολιτικές τοποθετήσεις της Ν.Δ. όσον αφορά σε ζητήματα βασικής στρατηγικής σημασίας όπως είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η δυναμική παρουσία της Ελλάδας στις ευρωατλαντικές δομές.

newsbomb.gr