07 Ιουλίου 2012

Με όλους και όλα τα έβαλε ο Μιχαλολιάκος


Δεν πρόλαβε να ανέβει στο βήμα της Βουλής ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜ.ΑΡ αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Αυτό όμως δεν το άφησε να «πέσει κάτω» ο γ.γ της Χρυσής Αυγής και στηλίτευσε την συμπεριφορά τους, λέγοντας, ότι
«η Χρυσή Αυγή είναι στο κοινοβούλιο γιατί αυτό θέλησε ο ελληνικός λαός». Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε, ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης «δεν τον ικανοποίησαν» γι αυτό και θα τις καταψηφίσει.
Ειδικότερα, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι «Εμείς δεν θα αλλάξουμε ούτε κατά κεραία όσα προεκλογικά είπαμε για κρίσιμα εθνικά θέματα όπως Βόρειος Ήπειρος, η Κύπρος μας, η Μακεδονία μας, η ύπουλη τακτική του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, τους λαθρομετανάστες την εγκληματικότητα και ανεργία». Επισήμανε, ότι «πρέπει να καταγγελθεί το Μνημόνιο», χαρακτηρίζοντάς το, ως «την καταστροφή του έθνους». Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «λιγούρια της εξουσίας, όσο ανατρεπτικοί και αν φαίνονται» και σημείωσε, ότι «όποιος νομίζει, ότι φθείροντας την κυβέρνηση μπορεί να γίνει ο ίδιος κυβέρνηση είναι γελασμένος. Κάποτε την επαναδιαπραγμάτευση την συζητούσε η ΝΔ. Τώρα δεν μιλάει γι αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για καταγγελία και τώρα μιλά για επαναδιαπραγμάτευση».
Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε επίσης, πως «η πολιτική θα έπρεπε να καθορίζει την οικονομία και όχι η οικονομία την πολιτική. Ο κόσμος επί 3 χρόνια ακούει για PSI και άλλα τέτοια και δεν καταλαβαίνει. Με τον τρόπο αυτό η χώρα δεν θα ξεφύγει της κρίσης. Υπάρχει ανάγκη για όραμα και αυτό δεν μπορεί να το δώσει συγκυβέρνηση με ετερόκλιτες δυνάμεις όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ». Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε, πως «αν γίνουν πραγματικότητα οι ελαφρύνσεις νοικοκυριών θα τις επικροτήσουμε», ενώ για τις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά περί εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος είπε, ότι «για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών απαιτούνται περισσότερα από την αλλαγή ενός νόμου»