17 Ιουλίου 2012

Απαραίτητο βήμα η συρρίκνωση, λέει η Μέρκελ

Σταθερή και απόλυτη στην άποψή της για τη λιτότητα ως το μοναδικό φάρμακο για τις οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά η Άγκελα Μέρκελ.


Μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιείται στο Βερολίνο για τις κλιματικές αλλαγές, η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε -σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού "Spiegel"- και στην οικονομική κρίση και υποστήριξε ότι η συρρίκνωση των οικονομιών που παρατηρείται σε Ελλάδα και Ισπανία είναι απαραίτητο βήμα και μια αυτονόητη και φυσιολογική εξέλιξη.

Μόνο με λιτότητα θα επανέλθουν οι χώρες αυτές σε σταθερή οικονομική πορεία, τόνισε η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας πως κάποιες χώρες στην Ευρώπη ζούσαν για χρονια συσσωρεύοντας χρέη και παράλληλα έχασαν την ανταγωνιστικότητά τους.

Αυτό πρέπει τώρα να το διορθώσουμε, σημείωσε η καγκελάριος, τονίζοντας πως πρέπει να δούμε τα πράγματα στη διάρκειά τους και όχι να συζητάμε συνέχεια για μέτρα ανάπτυξης τα οποία στηρίζονται σε χρέη.

Στην περίπτωση της Ελλάδας αναφέρθηκε η Άγκελα Μέρκελ και χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό γερμανικό δίκτυο ZDF.