17 Ιουλίου 2012

Γιακουμάτος: Ισοδύναμα υπάρχουν

«Εάν δεν δούλευα σα γιατρός θα ζητούσα δανεικά, δεν βγαίνει με το μισθό του βουλευτή» είπε ο Μάκης Γιακουμάτος στον Real fm [Εντάξει ρε Μάκη μην τρελένεσαι τώρα... σε πιστεύουμε].

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο να παίρνουμε δύο συντάξεις και η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι ο βουλευτής θα έχει μία σύνταξη. Εάν δεν καταργηθεί θα βγούμε στα κεραμίδια. Να βάλουμε πλαφόν σε αυτούς που ήδη παίρνουν τη βουλευτική σύνταξη».

«Εάν στοχοποιούμε την πολιτική οι καλικάντζαροι που κάνουν τη δουλειά τους ξεφεύγουν» είπε ο κ. Γιακουμάτος και τόνισε ότι ήταν αυτός που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βουλευτή της ΝΔ για ένα σκάνδαλο που είχε βγάλει εφημερίδα.

«Βάζουμε θεσμούς και δεν μπορεί να φύγει κανείς από το μικροσκόπιο και κάθε αγγελούδι θα μπει στη θέση του».

«Οι υπουργοί δεν φταίνε, δεν ξέρουν, κάθε υπουργείο έχει περίπου 200 κωδικούς ποτέ δεν έχει γίνει προϋπολογισμός υπουργείου από μηδενικής βάσεως. Τα αυτονόητα είναι αυτά που καταστρέφουν τη χώρα εάν ανοίξετε τους κωδικούς των υπουργείων ένα ένα θα βγάλετε λαβράκια» είπε ο πρώην υπουργός.

«Ισοδύναμα υπάρχουν και ένα από αυτά είναι η περιστολή των δαπανών, ένα άλλο είναι το ελληνικό» είπε ο κ. Γιακουμάτος.

Οι μεγάλες συντάξεις πρέπει να κοπούν είπε ο κ. Γιακουμάτος και πρόσθεσε ότι πρέπει να μπουν οικονομικά κριτήρια στα επιδόματα.