16 Ιουλίου 2012

Ήδη έχουμε όσες πυρκαγιές περίπου είχαμε πέρσι όλο το καλοκαίρι... και που 'σαι ακόμα Αντώνη

Πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια

Δύσκολες ώρες πέρασε το  ΣΚ, το πράσινο της Αττικής και της Εύβοιας, λόγω πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις. Χθες εκδηλώθηκε μία πυρκαγιά στην Αττική, στο Πικέρμι και το Σάββατο δύο, στου Παπάγου, στους πρόποδες του Υμηττού και στην Κερατέα, οι οποίες τέθηκαν έγκαιρα υπό έλεγχο.
Από τις χθεσινές φωτιές στην περιφέρεια η μεγαλύτερη ήταν στη Ριτσώνα Ευβοίας, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.

Η πυρκαγιά στο Πικέρμι εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις τρεις χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση στη συμβολή των οδών Ξάνθης και Καβάλας, κοντά σε οικισμό. Από τις φλόγες δεν κινδύνεψαν τα σπίτια, αφού τέθηκαν έγκαιρα υπό έλεγχο από το Πυροσβεστικό Σώμα. Περίπου μισή ώρα μετά την εκδήλωσή της η φωτιά σβήστηκε από ισχυρή επίγεια δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος και όπως έγινε γνωστό, έκαψε, περίπου, 30 στρέμματα δασικής έκτασης.

Την ίδια ώρα με τη φωτιά στο Πικέρμι εκδηλώθηκε και αυτή στη Ριτσώνα, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και το απόγευμα τέθηκε υπό έλεγχο από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Από τις πυρκαγιές το Σαββάτου στην Αττική, πρώτη εκδηλώθηκε αυτή στου Παπάγου, λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι, στο τέρμα της οδού Ζησημοπούλου, η οποία, όπως έγινε γνωστό, έκαψε περίπου τριάντα στρέμματα δασικής έκτασης.


Η φωτιά στην Κερατέα εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου,σε δασική έκταση στην περιοχή Σακκά.

Μετά από ρίψεις ύδατος δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων και τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι φλόγες περιορίστηκαν και το απόγευμα τέθηκαν υπό έλεγχο. Έκαψαν περίπου εκατό στρέμματα δασικής έκτασης.

Με πληροφορίες από http://www.ethnos.gr