24 Ιουλίου 2012

Αγάς Μπουτάρης: "Να μην έρθουν οι πολιτικοί στη ΔΕΘ, δεν τους θέλουμε"

Την απόφασή του να ζητήσει από την κυβέρνηση να μην έρθει στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Τόνισε ότι είναι αντίθετος με τη λειτουργία της Έκθεσης ως χώρου πολιτικών εξαγγελιών και σημείωσε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι να στρατοκρατείται η πόλη τρεις – τέσσερις ημέρες».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκφράζει την άποψη ότι η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάψουν να κάνουν προγραμματικές εξαγγελίες και ομιλίες στη ΔΕΘ και έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μια ξεπερασμένη πολιτική συνήθεια που γίνεται εις βάρος της πόλης αλλά και του θεσμού της Εκθεσης.

Ο κ. Μπουτάρης, όπως δήλωσε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, σκοπεύει να καλέσει σε συνάντηση τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και να τους ζητήσει να προτείνουν από κοινού στην κυβέρνηση να μην παραβρεθεί στα εφετινά εγκαίνια της ΔΕΘ. «Να έρθει ο καθ' ύλην υπουργός και κανένας άλλος», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος για να προσθέσει στη συνέχεια: «Δεν τους θέλουμε».