05 Ιουλίου 2012

Αφιερωμένο στους ΑΕροψεκασμένους: Η Φινλανδία ανακοίνωσε την έναρξη συζητήσεων για τις εγγυήσεις από την Ισπανία

Θέλει συμμετοχή στις υγιείς Τράπεζες της Ισπανίας...

Την έναρξη, από την ερχόμενη εβδομάδα, των διμερών συνομιλιών με την Ισπανία για τις εγγυήσεις που θα ζητήσει η Φινλανδία ως αντάλλαγμα για την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό σχέδιο για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών, ανακοίνωσε το φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών.

«Οι συνομιλίες που αφορούν τις εγγυήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης των ισπανικών τραπεζών θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα», μετά τη σύνοδο του Eurogroup στις 9 Ιουλίου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Τον περασμένο μήνα, η υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν είχε τονίσει πως η χώρα της θα απαιτήσει συμμετοχή στις βιώσιμες ισπανικές τράπεζες ως αντάλλαγμα για τη βοήθειά της και πως οι πιο αδύναμες τράπεζες θα πρέπει να κλείσουν.

Η ίδια παραδέχεται σε συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη, στη φινλανδική εφημερίδα Χέλσινγκιν Ζάνοματ, πως η χώρα της, μία από τις τελευταίες στην ευρωζώνη που η οικονομία της χαίρει της αξιολόγησης ενός «τριπλού Α», «αποτελεί μία σκληρή γραμμή» στους κόλπους της ΕΕ όσον αφορά τα σχέδια διάσωσης.

«Είμαστε εποικοδομητικοί κι επιθυμούμε να επιλύσουμε την κρίση, όμως δεν επιθυμούμε αυτό να γίνει όπως-όπως», είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό