05 Ιουλίου 2012

Δεν σταματά ούτε το Καλοκαίρι η ΟΝΝΕΔ!

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχουν γίνει για ακόμη μια φορά οι γαλάζιοι νεολαίοι καθώς οι πρωτότυπες κινήσεις και οι πρωτοβουλίες τους φαίνεται ότι δε σταματούν ούτε το καλοκαίρι.
Αυτή τη φορά, όλο το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο τριήμερο “Camp ιδεών” που ετοιμάζουν, αφού οι πληροφορίες που προκύπτουν καθημερινά για τη δομή και το περιεχόμενό του είναι άκρως
ενδιαφέρουσες. Δεν είναι τυχαίο πως όλη τη χρονιά οι δραστήριοι νέοι έχουν να παρουσιάσουν συνεχώς καινούριες προτάσεις και δράσεις, καθώς εκμεταλλεύονται κάθε περίσταση ώστε να αυτοπροσδιοριστούν τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά.

Όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο τριήμερο είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε μέσα σε ένα ήρεμο κλίμα να προκύψουν γόνιμες ιδέες και κινήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα πολιτικά σεμινάρια με σημαντικούς ομιλητές θα είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του Camp, καθώς συνεχή προτεραιότητα των ΟΝΝΕΔιτών είναι να κρατούν σε επαγρύπνηση και πολιτική ετοιμότητα τα στελέχη τους. Αρκετά ενδιαφέρον είναι ότι ειδική βαρύτητα θα δοθεί στους ίδιους τους συμμετέχοντες, καθώς ο κάθε νέος θα έχει την ευκαιρία μέσα από θεματικές συζητήσεις να καταθέσει τη δική του οπτική και τις προτάσεις για όλα τα θέματα, με σκοπό τα ίδια τα μέλη να πρωταγωνιστήσουν στη χάραξη της στρατηγικής της οργάνωσης για τον επόμενο χρόνο. Από το όλο εγχείρημα δε θα λείψουν και οι εθελοντικές δράσεις, καθώς ο εθελοντισμός είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που δε λείπει από τις κινήσεις της γαλάζιας νεολαίας.