09 Ιουλίου 2012

"Αντί να πουληθεί η περιουσία του δημοσίου, να πουληθεί το ΤΑΙΠΕΔ"

Την πρόταση καταθέτει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Χρυσόγονος και έχει άξονα το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου), έχει σταλεί στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.


«Είναι φανερό πως ό,τι και να πουληθεί στην Ελλάδα δεν μπορεί να έχει δίκαιη τιμή, θα είναι προς όφελος του αγοραστή», αναφέρει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Χρυσόγονος εξήγησε πως υπάρχει στη χώρα μας ένας φαύλος κύκλος «λόγω της συντεταγμένης χρεωκοπίας στην οποία βρίσκεται το ελληνικό Δημόσιο» και τόνισε πως θα μπορούσε να πωληθεί δημόσια περιουσία, το θέμα όμως είναι «να ωφεληθεί ουσιαστικά η κοινωνία και οι πολίτες και όχι οι αγοραστές».

«Αντί το ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει έναντι πινακίου φακής, να πουληθεί το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ με προνομιούχες μετοχές, οι οποίες αποφέρουν ένα σταθερό μέρισμα», αναφέρει ο κ. Χρυσόγονος.