05 Ιουλίου 2012

Δ. Κρεμαστινός: "Λαϊκιστές όσοι δεν παίρνουν βουλευτικά αυτοκίνητα"... Όσοι αφήνουν το Παν/μιο για την πολιτική είναι λαμόγια;;

Αίσθηση και ερωτήματα προκαλεί η επιστολή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στην οποία αφού υποστηρίζει ότι «οι περισσότεροι βουλευτές πένονται», χαρακτηρίζει «λαϊκιστές» τους συναδέρφους του που δεν δέχτηκαν να παραλάβουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα που τους χορηγεί η Βουλή, ή να λαμβάνουν έξτρα οικονομική αποζημίωση ύψους 150 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.


Παράλληλα, σε άλλο σημείο της επιστολής του προτείνει αντί για βουλευτική αποζημίωση και επιπλέον αμοιβή για τις επιτροπές, οι βουλευτές να λαμβάνουν το μισθό του δικαστικού, κάτι δηλαδή που ήδη ισχύει.

Στην επιστολή του ο κ. Κρεμαστινός αφήνει σαφείς αιχμές για τους συναδέρφους του και υποστηρίζει ότι «υπό τη συνεχή πίεση των ΜΜΕ, ορισμένοι αποποιούνται τα αυτοκίνητό τους, τη βουλευτική τους αποζημίωση ή την αμοιβή τους από τις επιτροπές. Σημεία δηλαδή ανεπίτρεπτου λαϊκισμού, που σηματοδοτούν ότι αυτοί οι βουλευτές ή είναι οικονομικά ανεξάρτητοι ή έχουν οικονομικούς προστάτες.»