11 Ιουλίου 2012

Νεοδημοκράτης δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος... ας τον πιστέψουμε

Αιχμές με πολλούς αποδέκτες  άφησε ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σε "κλειστή" συγκέντρωση πολιτικών στελεχών, στην Πάτρα, μετά την παραίτησή του από την θέση του υφυπουργού Εργασίας.

Αναφέρθηκε προσωπικά στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Φώτη Κουβέλη, διέψευσε ότι η παραίτηση του οφείλεται στις «κακές» σχέσεις του με τον Γιάννη Βρούτση και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν.

Επίσης,  χαρακτηρίζει την ΝΔ «σπίτι» του, και θεωρεί τιμή,  που ο Αντώνης Σαμαράς τον  συμπεριέλαβε στην Κυβέρνηση. 

«Η Αχαΐα της ανεργίας δεν είχε ανάγκη από έναν ακόμα Υφυπουργό που θα «παρκάρει» κάτω από το air condition του γραφείου του,  αδιαφορώντας για τον λαό», είπε ο κ. Νικολόπουλος και επανέλαβε αναφερόμενος στην απόφασή του: «Εύχομαι να κάνω λάθος». Yπογράμμισε ότι η παραίτηση του δεν σημαίνει αποχώρηση: «Έφυγα για να μείνω στην πρώτη γραμμή. Δεν παραιτήθηκα για να φύγω, αλλά για να μείνω στη ΝΔ και τη βουλή όσο εσείς θα με εμπιστεύεστε…».

«Το όνομα «Νίκος» γράφεται με γιώτα και όχι με… άλφα γιώτα. «Ναι-κος» δεν υπήρξα ποτέ. Και δεν θα γίνω ούτε τώρα»,  είπε χαρακτηριστικά.

 «Το άκουσα και το διάβασα και αυτό, τούτες τις δύσκολες μέρες. Πως θέλει -τάχα- λεβεντιά και γενναιότητα να λες σε όλα ναι. Και πως δεν είσαι για τα ΔΥΣΚΟΛΑ, όταν λες όχι στην εξαθλίωση των πολιτών, στα νέα υφεσιακά μέτρα, στις νέες μειώσεις, μισθών και συντάξεων, εφάπαξ και επικουρικών, αναπηρικών, προνοιακών, πολυτεκνικών και άλλων επιδομάτων», τόνισε, προσθέτοντας ότι όταν εννοούσε ότι θα είναι εδώ στα δύσκολα, δεν εννοούσε να μείνει «κολλημένος» στον Υπουργικό θώκο;

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε:
«Αλήθεια πιστεύετε ότι έχει δίκιο ο κ. Βενιζέλος να με αποκαλεί «ρίψασπη»; Η «ασπίδα» μου, ποιον έπρεπε να υπερασπιστεί στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας;
Εάν όχι τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αδυνάτους, τους ανάπηρους, τους φτωχούς, τους πολύτεκνους;
Ποιους  κ. Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ;  Μήπως την Τρόικα και τους δανειστές; Τότε γιατί και εσείς, όπως και εμείς, μιλούσατε προεκλογικά για «καμία περαιτέρω μείωση»;»

Σε ότι αφορά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος σχολίασε την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου λέγοντας ότι «είναι άνευ σημασίας και άνευ αξίας», επισήμανε:
«Ακόμη είναι κανείς που πιστεύει πως  «είναι άνευ σημασίας και άνευ αξίας»,  όπως είπε ο φίλος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εάν κάποιος Υπουργός παραιτείται για να υπερασπιστεί το ειδικό μισθολόγιο των ένστολων, για παράδειγμα, μιας και είναι θέμα των ημερών;Αλήθεια, είναι άνευ σημασίας o κίνδυνος να σου κόψουν πάλι τον μισθό, την σύνταξη ή το εφάπαξ;»
Kαι συμπλήρωσε: «Εάν όντως είναι «τίποτα» οι επερχόμενες μειώσεις μισθών των αστυνομικών, των δικαστικών, των στρατιωτικών κ.α, όταν μάλιστα η ΝΔ δεσμευόταν για το αντίθετο, τότε και εγώ προσχωρώ στην αντίληψη του «δεν τρέχει τίποτα»!!!»

Αναφερόμενος, επίσης στον Φώτη Κουβέλη, είπε «Αυτό κύριε Κουβέλη δεν είναι μια απλή «προσωπική διαφορά». Ή μάλλον, ναι… Ίσως και να έχετε δίκιο. Είναι μια «προσωπική διαφορά»… Μεταξύ της δικής μου προσωπικότητας και της ιστορίας που γράφεται για τον λαό και την πατρίδα μας!»

Ο κ. Νικολόπουλος, άφησε αιχμές κατά όσων  «φρόντισαν», όπως είπε, να δοθεί στην δημοσιότητα οι παραλήπτες, η «άκρως εμπιστευτική επιστολή», που έδωσε στον Πρωθυπουργό.

«Ήταν η πιο σύντομη θητεία που θα μπορούσατε να φανταστείτε εσείς, αλλά να φανταστώ και εγώ», ανέφερε. «Πολλοί, κάνουν το μετά Χριστώ προφήτη», είπε, «αφού πρώτα, και μέχρι τέλους, γευτούν τα «καλούδια» της εξουσίας, έρχονται μετά και λένε:  «Είδωμεν το φως το αληθινόν….
Εγώ σκέφτηκα ότι δεν ήθελα κανείς να μου αποδώσει αυτή την ιδιοτέλεια».

Και εξήγησε γιατί ήταν άμεση η παραίτηση του: «Δεν παραιτήθηκα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στην «καρέκλα» του Υφυπουργού, ώστε να περιμένω την ώρα που το κυβερνητικό «σκάφος» θα κλυδωνίζεται, τότε και εγώ σαν τους άλλους, να βγω και να πω «δεν διάβασα το μνημόνιο», ή «δεν είδα, δεν κατάλαβα» και για τούτο «έμενα εκεί και ήμουν ένας σιωπηλός, καλός και Υφυπουργός», τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας.



Γιατί παραιτήθηκε

Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να παραιτήθηκε, λόγω της κόντρας του με τον υπουργό Εργασίας, θέλησε να βάλει ο κ. Νικολόπουλος.

«Είπανε πως αιτία της παραίτησής μου ήσαν οι κακές σχέσεις μου με τον Γιάννη τον Βρούτση, τον υπουργό Εργασίας. Ψέμα. Οι σχέσεις μου με τον υπουργό ήσαν απολύτως συναδελφικές και ξεκαθαρισμένες. Όπως και οι αρμοδιότητες που είχαμε. Εδώ έχω τα υπηρεσιακά έγγραφα της απόφασης», είπε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι παραιτήθηκε, «μετά από μεγάλη περίσκεψη και προβληματισμό, αλλά και με πόνο καρδιάς», γιατί  γνώριζε ότι ο απόηχος αυτής της παραίτησης θα δημιουργούσε, έστω και παροδικά, τριγμούς στην κυβέρνηση. Από την άλλη όμως, ανέφερε, «μου ήταν αδύνατο να σιωπήσω».

«Να αποτελώ έναν από τους απλούς παραλήπτες  του «βουλωμένου γράμματος» της τρόικας, ενώ φλέγοντα ζητήματα τρέχουν, χωρίς να διαφαίνεται κανενός είδους επαναδιαπραγμάτευση,  όπως ξεκάθαρα, μετά από μένα, επανέλαβε ο κ. Στουρνάρας», είπε ο κ. Νικολόπουλος.
«Τα εργασιακά ζητήματα, έπρεπε να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων από την πρώτη στιγμή. Διαφορετικά, λίγο αργότερα η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει ο «επιτάφιος θρήνος», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως λόγω της διαφωνίας του με την τρόικα θα γινόταν ο ίδιος «βάρος» για την κυβέρνηση.

«Η περασμένη Παρασκευή ήταν μια εφιαλτική μέρα. Μετά τη συνάντηση με την «τρόικα», στριφογυρνούσαν στο μυαλό μου χιλιάδες σκέψεις. Από εκείνη την συνάντηση και μετά εγώ είχα πάρει την απόφαση μου», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, «αποφάσισα, ωστόσο, να υποβάλλω την παραίτησή μου αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης γιατί η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ήθελα και έπρεπε, να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης».
Στο πλαίσιο αυτό έστειλε και ένα μήνυμα στα στελέχη της Συγγρού: «Όποιος πραγματικά αγαπάει τη ΝΔ πρέπει να τηρήσει πιστά την λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση  και για την εξάλειψη και των υφεσιακών μέτρων. Αλλιώς θα κάνει τη Ν.Δ. παρένθεση και τον Αντώνη Σαμαρά πρωταγωνιστή στο «λεφτά υπάρχουν ΝΟ2»!