11 Ιουλίου 2012

Σιγά ρε Αλέξη θα σκίσεις κανα καλσόν: «Εγώ θα έθετα βέτο στις Βρυξέλλες»

[Τις κλασικές τζάμπα μαγκιές ότι θα είχε θέσει βέτο και παπαριές, είπε πάλι ο Τσίπρας, στο μονόλογο που του επέτρεψαν οι δημοσιογραφάρες της ΕΡΤ. "Ο ΟΠΑΠ είναι κερδοφόρος και θα μπορούσε να στηρίξει τα ασφαλιστικά Ταμεία"... είναι η φωτοβολίδα χωρίς να λέει ότι ο ΟΠΑΠ θα καταρρεύσει όταν επιτραπεί να έρθουν ξένες εταιρίες στοιχήματος... χώρια που ότι χάσει το κράτος από κέρδη θα τα πάρει από φορολόγηση τόσο της εταιρίας όσο και των μετόχων]

Ευθεία επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πρώτης του μετεκλογικής τηλεοπτικής συνέντευξης σήμερα το πρωί.
Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ είπε ότι αν ήταν αυτός πρωθυπουργός θα είχε θέσει το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και σε περίπτωση άρνησης θα έθετε βέτο όπως ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Συμπλήρωσε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να ενταχθούμε στο καθεστώς της Ιταλίας και της Ισπανίας σε ότι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Και κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα, επισημαίνοντας ότι πήγε στο Eurogroup λέγοντας εκ προοιμίου ότι «δεν ζητάμε τίποτε».

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δε λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, λέμε όχι στο ξεπούλημα». Και συμπλήρωσε: «Αν πουληθεί η ΔΕΗ σε τιμή χαμηλότερη τι θα κερδίσουμε; Είναι σα να έχει κανείς ένα ακίνητο και επειδή χρωστά να έρχεται ένα τοκογλύφος να το πάρει. Θα το έκανε κανείς αυτό; Η ΔΕΗ έχει προβλήματα και χρειάζεται ανασυγκρότηση αλλά είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που είναι απαραίτητο για να στηριχθεί η οικονομία. Ο ΟΠΑΠ είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός. Πείτε μου μια ιδιωτικοποίηση, με όρους ξεπουλήματος, που μπορεί να δώσει καρπούς. Ο ΟΠΑΠ θα μπορούσε να στηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν.»

Τέλος, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου είπε ότι δεν είναι χαρούμενος για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί χάθηκε μια ευκαιρία για την κοινωνία και τη χώρα.

«Ηταν μια βίαιη ωρίμανση για το ΣΥΡΙΖΑ. Από το 5% βρεθήκαμε να διεκδικούμε τη διακυβέρνηση της χώρας και αυτό δεν ήταν εύκολο. Δεν κρύψαμε τις αδυναμίες μας ως κόμμα, ούτε είχαμε ένα σύστημα μιντιακό στο πλευρό μας. Η αδυναμία μας ήταν ότι είχαμε απέναντί μας μεταξύ άλλων, το τραπεζικό λόμπι και τη διαφθορά», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Οταν συνειδητοποίησα ότι τις τελευταίες ημέρες των εκλογών είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου, είπα στους συνεργάτες μου ότι θα χάσουμε τις εκλογές. Ο φόβος είναι ανίκητος.»