04 Ιουλίου 2012

Πιο κάτω από τα ισπανικά τα ιρλανδικά CDS!

[Το μνημόνιο δουλεύει μια χαρά σε σοβαρές χώρες...]

Σε χαμηλό 20 μηνών υποχώρησε την Τετάρτη το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της Ιρλανδίας, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγορές για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρόχου Markit, τα πενταετή CDS της Ιρλανδίας υποχωρούν 18 μ.β. την Τετάρτη στις 490 μ.β., διαπραγματευόμενα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2010 χαμηλότερα σε σχέση με τα ισπανικά. Τα πενταετή CDS Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ελλάδας διαμορφώνονται, αντίστοιχα, στις 492 μ.β., 751 μ.β. και 15.040 μ.β.

Σημειώνεται ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας και τη συμφωνία για άμεσο δανεισμό των τραπεζών από τον ESM - απόφαση που πιθανότατα θα ευνοήσει και την Ιρλανδία - τα CDS της χώρας έχουν υποχωρήσει συνολικά κατά περισσότερο από 100 μονάδες βάσης ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές.

Σε ανοδική τροχιά επανέρχονται τα σιπανικά spreads

Σε ανοδική τροχιά επανέρχονται την Τετάρτη τα ισπανικά spreads μετά την αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, το premium που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των δεκαετών ισπανικών ομολόγων έναντι του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου βάσης bund ενισχύεται στις 485 μ.β. την Τετάρτη, κατά 8,8 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης. Ανάλογη άνοδο καταγράφει και το ιταλικό spread στις 423 μ.β., ενώ το ελληνικό ενισχύεται μόλις κατά 1,30 μ.β. στις 2.467 μ.β.

Αντίθετα, πτωτικά εξακολουθούν να κινούνται σήμερα τα Ιρλανδία και πορτογαλικά spreads στις 473 μ.β. (-1,40 μ.β.) και 589 μ.β. (-1,10 μ.β.), αντίστοιχα.


Πηγή:www.capital.gr