05 Ιουλίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: Ζητήσαμε την τεχνογνωσία της Task Force

«Ζητήσαμε ως ελληνική πολιτεία από την ομάδα αυτή να μας προσφέρει τεχνογνωσία», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και συμπλήρωσε ότι η Task Force «έρχεται να βοηθήσει γιατί αν το κράτος λειτουργήσει καλύτερα, θα προσφέρει έσοδα ή θα περιορίσει αλόγιστες δαπάνες».


Ο κ. Νικολόπουλος μίλησε για την χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με την ομάδα του Ράιχενμπαχ και έκανε λόγο για «προθέρμανση» ενόψει της αυριανής συνάντησης με την τρόικα. «Μέχρι και χθες νόμιζα ότι θα βρω μόνο ξένους να αποτελούν αυτήν την ομάδα. Οι περισσότεροι στην ομάδα Ράιχενμπαχ είναι Έλληνες».

Σχετικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ. Νικολόπουλος είπε πως «σήμερα θα έχουμε το οριστικό πλαίσιο από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Το υπουργείο είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με την τρόικα. Θέλουμε να πάμε με επιχειρήματα για να δείξουμε ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε την εθνική αντεπίθεση».

Ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε ότι στην αυριανή συνάντηση θα παρουσιαστούν στοιχεία που θα δείχνουν ότι περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους δεν θα προσφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.