[Τα γνωστά ελληνικά... σε δουλειά να βρισκόμαστε κυνηγώντας φαντασιώσεις του Καμμένου που δεν έχει εμφανίσει ούτε ένα χαρτί πέρα από κάτι νούμερα χειρόγραφα, αλλά ακόμα και αν ισχύουν δεν πρόκειται ποτέ να αποδειχθούν. Ο εισαγγελέας που ασχολήθηκε με την υπόθεση λέει να μπει στο αρχείο και ο Πεπονής του λέει να ψάξει στην Ελβετία ποια ήταν η θέση του Αντρίκου στην Ελβετική εταιρία, κάτι που είναι γνωστό και δημοσιευμένο στο διαδίκτυο, και αν η ελβετική εταιρία αγόρασε τα CDS του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου... δηλ. ρε Πεπονή αν έχει γίνει πουστιά, θα τα αγόραζε η ίδια η εταιρία απευθείας;;;
Δεν θα φρόντιζαν να παρεμβληθούν 15 μεσάζοντες πριν καταλήξουν σε αυτή για να χαθούν τα ίχνη τους; Φυσικά ο Πεπονής τα ξέρει όλα αυτά, αλλά ζητάει να σταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία για να περάσει ακόμα κανας χρόνος μεχρι να του πούνε οι Ελβετοί ότι ο Αντρίκος ήταν στρατηγικός σύμβουλος για επενδύσεις πράσινης ανάπτυξης (δεν πιστεύει φυσικά κανείς ότι η εταιρία θα πεί ότι έκανε κάποια άλλη δουλειά ακόμα και αν έκανε)... και τι θα καταλάβει; θα αποδειχθεί κάτι;... ωστόσο εδώ θα σέρνονται οι θεωρίες συνωμοσίας που τον κρατούν στον αφρό... μη γίνει και καμιά στραβή και τον σουτάρει η ΝΔ επειδή όλο δηλώσεις κάνει και από ουσία ΜΗΔΕΝ (αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση διαφθοράς που να έχει καταλήξει...)... να έχει να λέει ότι τον φάγανε τα συμφέροντα... τα συμφέροντα των CDS που οι ΑΕροψεκασμένοι μας λέγανε ότι είναι κοντά στο τρις και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ούτε 3 δις..
Γι αυτό έχουν κολλήσει τα πάντα στην ελληνική δικαιοσύνη γιατί ασχολούνται με υποθέσεις που δεν βγάζουν πουθενά και όπως είπε ο ίδιος ο Πεπονής οδηγούν σε "δικονομικό αδιέξοδο", αντί να ασχοληθούν με ένα σωρό άλλα που μπορεί να αποδειχθούν πανεύκολα.
Υπενθυμίζουμε ότι ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί των εφοριακών που καταδικάστηκαν με αναστολή... αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό για τον κ. Πεπονή...]
Τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας για το σκέλος της έρευνας που αφορά αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) του ελληνικού χρέους από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ενδεχόμενη ανάμειξη του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα, στην υπόθεση, ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρη Κορέα.
Ο κ. Πεπόνης διαφωνεί με την άποψη του κ. Κορέα, που διενεργεί εδώ και μήνες έρευνα για την υπόθεση των CDS, ότι οι καταγγελίες περί ανάμειξης του κ. Ανδρέα Α. Παπανδρέου στην υπόθεση πρέπει να τεθούν ως ατεκμηρίωτες και μη δυνάμενες να στηρίξουν ποινικό αδίκημα, στο αρχείο.
Η θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα, ο οποίος φέρεται να είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο στους προϊσταμένους του ότι η έρευνα αυτή βρίσκεται σε "δικονομικό αδιέξοδο", είναι ότι η υπόθεση χρίζει επιπλέον διερεύνησης. Έτσι με παραγγελία του προς τον κ. Κορέα ζητά να διερευνήσει όλη την πορεία των ασφαλίστρων κινδύνου που διακινήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο , το οποίο προέβη σε αγοραπωλησία αυτών των προϊόντων μεταξύ το φθινόπωρο του 2009.
Βάσει της εντολής Πεπόνη, ο εισαγγελέας καλείται να εξακριβώσει μέσω αιτήματος δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, όπου είναι η έδρα της επενδυτικής εταιρείας:
- Ποιά ήταν ακριβώς η θέση του κ. Α. Παπανδρέου στην επίμαχη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων την περίοδο 2009-2010, και ποιός ο βαθμός ευθύνης του στην λήψη και εκτέλεση αποφάσεων.
- Αν η εταιρεία προμηθεύτηκε CDS επί του ελληνικού χρέους.
- Αν πουλήθηκαν CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εν λόγω εταιρεία.
- Και τέλος αν η διακίνηση των προϊόντων συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση που μπορεί να είχε η εταιρεία.
Μετά την συλλογή των στοιχείων που ζητά ο κ. Πεπόνης, ο εισαγγελέας θα πρέπει να αναθέσει σε εξειδικευμένη ομάδα οικονομικών πραγματογνωμόνων την αποτίμηση και αξιολόγηση του υλικού ώστε να κριθεί και η περεταίρω πορεία του θέματος.
Να σημειωθεί ότι η έρευνα του κ. Κορέα στο δεύτερο σκέλος της, αφορά τις καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο κερδοσκόπων σε βάρος της Ελλάδας. Για την υπόθεση είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, τον Απρίλιο του 2010 ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου, επενδυτικού οίκου, χρηματοοικονομικού οργανισμού, οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης κ.α, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.