02 Αυγούστου 2012

Κεραμίδα στον Παναγιωτόπουλο: Εκεί που πανηγύριζε ότι έσωσε τους μισθούς των αξιωματικών... η τρόικα του ζητάει 1 δις περικοπές!! Για να τον δούμε τώρα...

Κεραυνός εν αιθρία στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης μετά τη νέα εντολή από το υπουργείο οικονομικών - κατόπιν σχετικών εντολών της τρόϊκα - να βρουν και να κόψουν ένα ολόκληρο δισεκατομμύριο ευρώ, επιπλέον των όσων έχουν περικοπεί, εντός της επόμενης διετίας.
Από χθες το βράδυ ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος με τους ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα και Δημήτρη Ελευσινιώτη, μαζί με την στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ, με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συσκέψεις για την επίλυση αυτού του άλυτου γρίφου.

Και αυτό γιατί μόνο τα λειτουργικά έξοδα του ΥΕΘΑ είναι 600 εκατ. ευρώ ετησίως (από περίπου 1 δισ. που ήταν πριν τις τελευταίες περικοπές) και άλλα 700 εκατ. ευρώ ετησίως έχουν προβλεφθεί για τις αποπληρωμές παλαιότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι ρήτρε των οποίων τρέχουν σε τυχόν καθυστερήσεις.

Πηγές του υπουργείου εκτιμούσαν ότι το ζητούμενο ποσό είναι εξωφρενικό, κάνοντας λόγο παράλληλα ειρωνικά, ότι θα πρέπει να συνεννοηθούν και μεταξύ τους η Γερμανία για παράδειγμα με την τρόϊκα για να μην λάβει για δύο χρόνια τα προβλεπόμενα κονδύλια για την αποπληρωμή των αρμάτων μάχης Leopard-2A6HEL που τώρα ξεχρεώνουμε, θέλοντας να δείξει με αυτό ότι δεν μπορούν να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα.

Οι συσκέψεις τώρα γίνονται για την εξεύρεση τρόπου και επιπλέον κονδυλίων, σε καμία περίπτωση όμως στο ύψος του ποσού που ζητήθηκε εκτός και αν επιθυμούν την κατάρρευση των ΕΔ, μέσω της παντελούς ακινησίας όλων των μέσων.