17 Αυγούστου 2012

Δεν αφομοιώνονται οι Τούρκοι στην Γερμανία – Μόλις το 15% την θεωρεί πατρίδα του ενώ το 8% θεωρεί τους χριστιανούς "κατώτερους ανθρώπους"!


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται και φανερώνουν το μεγάλο πρόβλημα της Γερμανίας να αφομοιώσει τους Τούρκους μετανάστες. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Info, το 45% των Γερμανών πολιτών τουρκικής καταγωγής θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Τουρκία. Μόλις το 15% θεωρεί ότι η Γερμανία είναι η πατρίδα του, ενώ σε σχέση με παλαιότερες δημοσκοπήσεις αυξήθηκε στο 45% το ποσοστό αυτών που θεωρούν και τις δύο χώρες πατρίδα τους.


Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως μόνο το 15% εξ αυτών αισθάνεται ως πατρίδα του την Γερμανία. Επιπλέον, το 62% από τους 1.000 ερωτηθέντες σε όλη την χώρα, απάντησε πως αισθάνεται καλύτερα μόνο εάν έχει κοντά του άλλους Τούρκους. Το 79% πιστεύει ότι η Γερμανία είναι ένα ανοιχτό κράτος όπου ο καθένας μπορεί να τα καταφέρει και το 78% δήλωσε πως θέλουν να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία. Μόνο το 8% δήλωσε ότι θα προτιμούσε καθαρά τουρκικά σχολεία, ενώ το 95% πιστεύει ότι τα τουρκάκια πρέπει επισκέπτονται γερμανικούς παιδικούς σταθμούς ώστε να μαθαίνουν γερμανικά.

Η Γερμανία αριθμεί σήμερα 3 εκατ. Τούρκους, ή τουρκικής καταγωγής, πολίτες, οι 700.000 των οποίων είναι πολιτογραφημένοι Γερμανοί.

Βασικοί λόγοι για την ανάγκη επιστροφής στην Τουρκία φαίνονται να είναι η επιθυμία ανακάλυψης των «ριζών» τους, αλλά και η διαβίωση σε μία χώρα με καλύτερο κλίμα μετά την συνταξιοδότηση.

Αναφορικά με τα δημογραφικά στοιχεία της έρευνας η ηλικιακή ομάδα που εμφανίζει την μεγαλύτερη επιθυμία εγκατάστασης στην Τουρκία είναι αυτή των 30-49 ετών.

Βασικό επιχείρημα για τους Τούρκους είναι και η θρησκεία, καθώς εύχονται να μπορούσαν να βρουν περισσότερα ισλαμικά τεμένη στην Γερμανία, σε ποσοστό 55%, ενώ το 37% απαντά ότι είναι αρκετά θρησκευόμενο, με το ποσοστό αυτό να ανεβένει στο 64% για τις ηλικίες κάτω των 30 ετών!!. Το 18% θεωρεί του Εβραίους "κατώτερους ανθρώπους", το 25% πιστεύει το ίδιο για τους άθεους, ενώ το 8% το πιστεύει και για τους χριστιανούς. Το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Ισλάμ είναι η μόνη αληθινή θρησκεία.

spiegel.de