12 Αυγούστου 2012

Μητέρα 15χρονης:"Τον είχα υποψιασθεί" (βίντεο)

Ότι είχε από την πρώτη στιγμή υποψιαστεί τον νεαρό Πακιστανό ως τον δράστη της επίθεσης σε βάρος της κόρης της αποκαλύπτει η μητέρα της 15χρονης που κακοποιήθηκε με πρωτοφανή αγριότητα στην Πάρο.


Μιλώντας στο MEGA, η μητέρα περιγράφει τις κινήσεις του νεαρού που κίνησαν τις υποψίες της. "Ήταν -λέει- ο μόνος άνθρωπος που πέρασε, ο τρόπος που κοιτούσε κι εμένα και τη Μυρτώ από πίσω που ερχόταν. Από την αρχή το είχα πει στην αστυνομία, 'αυτός πέρασε και αυτός το έχει κάνει'. Κάτι μέσα μου, μου το έλεγε από την αρχή".

"Δεν πέρασε κανένας άλλος που να κοντοσταθεί, να κοιτάξει, να χαζέψει. Ήταν ο μόνος και ήταν πολύ περίεργη η συμπεριφορά του. Δεν ήταν απλά περαστικός, κοιτούσε δεξιά και αριστερά, κοντοστεκόταν, καρφωνόταν, οπότε έδειχνε καθαρά ότι κάτι ήθελε. Αυτό που με ξεγέλασε ήταν ότι όταν απομακρύνθηκε δεν φαντάστηκα ότι θα πάει γύρω γύρω από τους βράχους. Αυτό δεν το φαντάστηκα" δηλώνει η μητέρα της 15χρονης.

Για τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει ο Πακιστανός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στις οποίες πόζαρε στον τόπο του εγκλήματος στην Χρυσή Ακτή λίγες ημέρες πριν από την αποτρόπαια επίθεση, η μητέρα, που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του παιδιού της, λέει πως δεν αντέχει να τις δει.

"Θέλω να απέχω ολοκληρωτικά γιατί θέλω όλη μου η προσοχή να είναι στο παιδί μου" σημειώνει. Προσθέτει, πάντως, πως "δεν της κάνει εντύπωση" το γεγονός, αφού όπως άκουσε από την αστυνομία ο δράστης "ξέρει καλά τα μέρη".

Η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται για 20ή ημέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου και οι γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας της. "Είναι τραχειοστομημένη στον αναπνευστήρα και η βαρύτητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης δεν μας επιτρέπει ούτε και σε αυτό το χρονικό σημείο να δώσουμε μια αξιόπιστη πρόγνωση" δηλώνει ο υπεύθυνος της ΜΕΘ, επίκουρος καθηγητής Ηρακλής Τσαγκάρης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 15χρονης Δημήτρης Κουσουρής δηλώνει ότι "πρωταρχικό μέλημα και ζητούμενο είναι η διακρίβωση της πραγματικής ηλικίας του δράστη", αφού όπως λέει, υπάρχει το ενδεχόμενο να δήλωσε ψευδώς ότι είναι μικρότερος, για να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά στη δίκη.

"Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτή δεν είναι η πραγματική του ηλικία. Την επικαλείται σκοπίμως προκειμένου να έχει μια καλύτερη τύχη μέσα στις φυλακές και φυσικά να έχει περισσότερες υπερασπιστικές δυνατότητες στο δικαστήριο" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο δράστης εξακολουθεί να κρατείται στην απομόνωση των φυλακών Αυλώνα, αφού κανείς από τους συγκρατούμενους του δεν δεχεται να βρίσκεται στο ίδιο κελί μαζί του.

Όπως σημειώνει στο MEGA ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφρωνιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Σπύρος Καρακίτσος, ο Πακιστανός "είναι απομονωμένος σε ατομικό κελί, στον ειδικό χώρο κράτησης, σιτίζεται και προαυλίζεται σε έναν μικρό χώρο μόνος του".

Ερωτηθείς για το κλίμα που επικρατεί στις φυλακές για τον νεαρό, ο κ. Καρακίτσος τονίζει πως "στην κουλτούρα των εγκλείστων και στη νοοτροπία της φυλακής τέτοιου είδους εγκλήματα δεν γίνονται σε καμία περίπτωση αποδεκτά".