21 Αυγούστου 2012

Με λίγες ώρες διαπραγμάτευσης η νέα διοίκηση ΕΡΤ γλύτωσε 15 εκ!!!

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές τα στραβά της ΕΡΤ και τη σαπίλα που διαχρονικά επικρατεί στη Λ. Μεσογείων. Και έχουμε ασκήσει σφοδρή κριτική στις επιλογές που έγιναν τελευταία. Όμως, θα πούμε και το καλό, όποτε αυτό προκύπτει.

Οι πληροφορίες μας λοιπόν κάνουν λόγο για συμφωνία της ΕΡΤ με την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για τους αγώνες Champions League την ΤΕΑΜ. Η συμφωνία προβλέπει ότι το ποσό της αγοράς των δικαιωμάτων θα είναι γύρω στα 6 εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή περί τα 18 εκατ. για τα τρία χρόνια. Η προηγούμενη συμφωνία προέβλεπε 10,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 32,4 εκατ. ευρώ για τρία έτη.

Η προηγούμενη συμφωνία ΕΡΤ-ΤΕΑΜ, της περιόδου 2009-12, ήταν ύψους περίπου 12,9 εκατ. τον χρόνο, δηλαδή περίπου 38 εκατ. ευρώ για 3 έτη. Το Mega είχε κερδίσει την ίδια περίοδο τα δικαιώματα πληρώνοντας στην τριετία το ποσόν των 28,5 εκατ. ευρώ.

Η προηγούμενη συμφωνία της ΕΡΤ είχε προκαλέσει την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη και είχε απειλήσει να τινάξει στον αέρα τη μετάδοση του αγώνα Παναθηναϊκός – Μάλαγα αλλά και όλες τις άλλες μεταδόσεις. Είχε δε προκαλέσει πονοκέφαλο στη νέα διοίκηση Σίμου η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί την κρίση χωρίς η ίδια να φταίει.

Με τη συμφωνία που φαίνεται να έχει κλείσει, η ΕΡΤ γλιτώνει τη ρήτρα μιας πιθανής διάλυσης του προηγούμενου συμβολαίου και εξοικονομεί χρήματα καθώς θα πληρώσει λιγότερα.

Τα καλά να λέγονται…

http://www.antinews.gr/2012/08/21/175591