07 Αυγούστου 2012

Μόλις τους ζόρισε ο Βρούτσης άρχισαν να κελαϊδάνε-ΙΚΑ: Ταυτοποιήθηκαν περισσότερες από 2.500 συντάξεις που δίνονταν σε πεθαμένους"... και γιατί ρε γελοίοι δεν τους στείλατε ακόμα στον εισαγγελέα

Τις 2.500 φτάνουν οι περιπτώσεις συνταξιούχων οι οποίοι έχουν πεθάνει αλλά ακόμη λαμβάνουν σύνταξη, μετά την ταυτοποίηση που έγινε από την διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Με αφορμή την προτροπή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και μετά από συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες ταυτοποιήθηκαν αυτές οι περιπτώσεις. Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ήθελε να γνωστοποιήσει τον αριθμό των καταχρηστικών περιπτώσεων χορήγησης και είσπραξης επιδομάτων, συντάξεων και λοιπών παροχών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τα στοιχεία των θανόντων αυτών απεστάλησαν στα κατά τόπους υποκαταστήματα, προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα, που εισέπραξαν παράνομα τις συντάξεις και να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές.

Επίσης, η διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει ότι, μετά την απογραφή του 2011 και αφού δεν προσήλθαν να απογραφούν 7.500 δικαιούχοι, ανεστάλησαν οι συντάξεις τους.