16 Αυγούστου 2012

Προς εξιχνίαση άλλη μια ρατσιστική δολοφονία: Πολωνός νεοναζί ανακρίνεται για τη δολοφονία 2 ομοεθνών του

Σοκ έχει προκαλέσει το διπλό αποτρόπαιο έγκλημα με θύματα δύο Πολωνούς, σε πολυκατοικία στην πλατεία Αττικής.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί στην οδο Αδμητού. Ένοικοι της πολυκατοικίας είδαν αίματα στην είσοδο της πολυκατοικίας, που ξεκινούσαν από ισόγειο διαμέρισμα κι έφθαναν μέχρι τον κάδο απορριμμάτων και έντρομοι ειδοποίησαν την αστυνομία.
Οι αρχές ανακάλυψαν μέσα στον κάδο τη σορό ενός άνδρα, τυλιγμένη με σεντόνια και κουβέρτες, και μέσα στο διαμέρισμα της σορό ενός ακόμη άνδρα. Όπως διαπιστώθηκε, και τα δύο θύματα έφεραν τέσσερα τραύματα από μαχαίρι ο καθένας.

Οι δύο αλλοδαποί είχαν μετακομίσει στο ισόγειο διαμέρισμα πριν από μερικούς μήνες και σύμφωνα με τους γείτονες, δεν είχαν δώσει την παραμικρή αφορμή.

Οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος και γι' αυτό εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες πιθανότατα γνώριζαν τα θύματά τους και το κίνητρό τους ήταν οι προσωπικές διαφορές, γι' αυτό οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο περιβάλλον των δύο θυμάτων.

Το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθη στην Ασφάλεια ένας Πολωνός για τον οποίο έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία και εκτιμάται ότι η εξιχνίαση της διπλης δολοφονίας είναι πλέον θέμα χρόνου.