Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Η ξεφτίλα της ελληνικής "δικαιοσύνης": Σε δίκη 49 άτομα για τη "φούσκα" στο ΧΑ το 1999... 13 χρόνια μετά και δεν έχει γίνει τίποτα!της Εύας Καραμανώλη

Τα ....παρακλάδια των χρηματιστηριακών παιγνίων του 99 εξακολουθούν να απασχολούν την Δικαιοσύνη 13 χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις 49 άτομα μεταξύ των οποίων χρηματιστές, επιχειρηματίες και τραπεζικά στελέχη που φέρονται να είχαν ενεργό ρόλο στην χρηματιστηριακή "φούσκα".

Αρχικά το σκέλος αυτό της υπόθεσης είχε διερευνήσει η 19η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και τελικώς είχε καταλήξει σε πλημμεληματικές κατηγορίες.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2006 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώσης άνοιξε και πάλι την υπόθεση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διέταξε την παραπομπή 67 ατόμων στο εδώλιο για απάτη, υπεξαίρεση αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Εν συνεχεία ασκήθηκαν εφέσεις κατά του βουλεύματος και πλέον με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη 49 άτομα.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Συμβουλίου ζητούν να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 49 κατηγορούμενοι για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και υπεξαίρεση 19 δισ. δρχ ( 57 εκατομμύρια ευρώ).

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι οι Παναγιώτης Κονταλέξης, Παναγιώτης Πανούσης, Γιώργος Μπατατούδης, Κωνσταντίνος και Χρυσή Στέγγου, Σπύρος Τασόγλου, Δημήτρης Ράνιος κ.ά

euro2day.gr

5 σχόλια:

 1. Γιατί; Θα γίνει τίποτα τώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Καραμανλής τι έκανε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Ανώνυμος 9:01 μ.μ.
  Εάν ο Καραμανλής άνοιγε τον φάκελο "χρηματιστήριο", θα πηγαίναμε σε πτώχευση ακαριαία. Δεν θα έμενε τίποτα όρθιο. Είχαν γίνει απίστευτα όργια.
  Αυτό που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε ο Καραμανλής, ήταν, για άλλους λόγους, να βάλει στο περιθώριο τους εμπλεκόμενους..
  Ο Καραμανλής δεν κυβέρνησε. “Χαμηλή” διαχείριση έκανε.
  Το “βαθύ” ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να μην ξεχνούμε πως ανώτατοι δικαστικοί έγιναν πάρα πολλοι με την υπογραφή του άκη, του τσουκάτου, του πάγκαλου, του βενιζέλου, του σημίτη, του ΓΑΠ κλπ. με βάση τα κριτήρια των παραπάνω.
  Αυτό θα μας λύσει πολλές απορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εδώ εφαρμόστηκε αντί για πρόγραμμα 40 ή 100 ημερών πρόγραμμα 13 έτη x 365 ημέρες = 4.745 ημερών πάλι καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή