11 Αυγούστου 2012

"Ο Μπολτ δεν είναι θρύλος"

"Θρύλο" των Ολυμπιακών Αγώνων αποκάλεσε τον εαυτό του ο Γιουσέιν Μπολτ, αμέσως μετά την θριαμβευτική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 200 μέτρα, υπάρχει όμως και... κάποιος που διαφωνεί με την άποψή του!
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκε, ο οποίος ρωτήθηκε σήμερα, αν συμμερίζεται τις απόψεις του Τζαμαϊκανού σταρ, το απέρριψε κατηγορηματικά: "Η καριέρα του Μπολτ θα κριθεί όταν ολοκληρωθεί. Αν κοιτάξετε την καριέρα του Καρλ Λιούις, θα δείτε ότι έχει κερδίσει μετάλλια σε 4 συνεχόμενους ολυμπιακούς αγώνες. Ας αφήσουμε τον Γιουσέιν να έχει το κίνητρο για κάτι ανάλογο... Ας λάβει μέρος σε 3-4 διοργανώσεις και τότε θα μπορεί να εξελιχθεί σε "θρύλο". Προς στιγμή είναι ένας σταρ."

Ο Γιουσέιν Μπολτ είχε προκαλέσει την αρνητική αντίδραση του Ρόγκε και στο Πεκίνο το 2008. Τότε, ο πρόεδρος της ΔΟΕ είχε εκφράσει την ενόχλησή του για τη συμπεριφορά του Τζαμαϊκανού απέναντι στους αντιπάλους του, μετά τα δύο χρυσά σε 100 και 200μ, και έκανε λόγο για "έλλειψη σεβασμού".

Ο Μπολτ θα έχει απόψε την ευκαιρία για 3ο χρυσό μετάλλιο στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100, καθώς η Τζαμάικα είναι το φαβορί του αγωνίσματος.

Ο Καρλ Λιούις, από την πλευρά του, κατέκτησε συνολικά 9 μετάλλια σε 4 ολυμπιακούς μεταξύ του 1984 και του 1996, έχοντας 4 συνεχόμενους τίτλους στο μήκος, 2 στα 100μ, 2 στα 4Χ100 και έναν στα 200μ.

Πηγή: pamesports.gr