20 Αυγούστου 2012

Ερχονται διώξεις για τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων

Περισσότερες από 2.000 υποθέσεις που αφορούν τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων έχουν σταλεί ήδη στις εισαγγελικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό όσων εισέπρατταν για χρόνια συντάξεις νεκρών.

Στόχος να ξεκινήσουν άμεσα διώξεις ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος σε περιπτώσεις που η ζημία του κράτους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής» ήταν η καταβολή σύνταξης για 19 ολόκληρα χρόνια σε δικαιούχο που είχε πεθάνει το 1992, με τη ζημιά για το Ταμείο να υπολογίζεται σε 208.966 ευρώ.

Στο «μέτωπο» των αναπηρικών συντάξεων οι έλεγχοι αποκαλύπτουν πως υπήρχαν δικαιούχοι που συνέχιζαν να εργάζονται παρά το ότι στα χαρτιά εμφανίζονταν να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Στις υποθέσεις που έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης είναι και αυτή τραπεζικού υπαλλήλου, ο οποίος εργαζόταν αλλά είχε ωστόσο καταφέρει να πάρει σύνταξη αναπηρίας!

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις με τε τη βιομηχανία παραγωγής τυφλών να ανθεί στη χώρα μας. Τα πρώτα στοιχεία αφορούν τη Ζάκυνθο και τη Χίο.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως 61 άτομα έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στη Ζάκυνθο αλλά ταυτόχρονα είχαν και δίπλωμα οδήγησης. Την ίδια στιγμή μειώθηκαν κατά 57% οι δικαιούχοι επιδομάτων στη Χίο μετά τον επανέλεγχο που έγινε.