24 Αυγούστου 2012

Ο βαρυποινίτης Μακρυγιάννης ζήτησε άδεια «για λίγο αέρα» από τον Ρουπακιώτη κι αυτός απάντησε: «να το δούμε» επηρεάζοντας την επιτροπή!!!

Ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο μπόρεσε ο βαρυποινίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης να πάρει νόμιμη άδεια και να το σκάσει από τη φυλακή προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» σύμφωνα με το οποίο του είχε απαντήσει θετικά ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχόλιο στη στήλη «Ο μικρο-πολιτικός» της εφημερίδας, λίγες μέρες πριν πάρει την επίμαχη άδεια από τις φυλακές Λάρισας ο καταδικασμένος σε ισόβια δεσμά κακοποιός, ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης είχε επισκεφτεί τις φυλακές αυτές. Εκεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, τον πλησίασε ο ίδιος ο Μακρυγιάννης και του διαμαρτυρήθηκε ότι δεν του δίνουν άδεια για να πάρει λίγο... αέρα ελευθερίας.

Ο ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα υπουργός, παρότι είχε απέναντί του έναν άνθρωπο που είχε δολοφονήσει πέντε άτομα, του απάντησε «να το δούμε το θέμα». Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτή η απάντηση του υπουργού «δεν αποκλείεται να έφτασε στα αυτιά μελών της επιτροπής που αποφασίζει για τις άδειες». Το αποτέλεσμα ήταν πως η επιτροπή αποφάσισε να αλλάξει τις μέχρι τότε αποφάσεις της και να δώσει τελικά την άδεια, πιθανώς γιατί δεν ήθελε να κατηγορηθεί για μεροληπτική συμπεριφορά. Ουσιαστικά δηλαδή μια φράση της στιγμής του κ. Ρουπακιώτη μπορεί να ελήφθη τοις μετρητοίς από τα μέλη της επιτροπής και έτσι να κατάφερε να το σκάσει ο βαρυποινίτης...