16 Αυγούστου 2012

ΝΔ: "Ντροπή" οι δηλώσεις Λαφαζάνη

Σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε σήμερα με αφορμή δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι η χρεοκοπία της χώρας δεν θα ειναι καταστροφή, δήλωση την οποία η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε "ντροπή".


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι "η χρεοκοπία, εν γένει, δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατ' ανάγκη καταστροφικό", τονίζοντας ότι υπάρχει μια κινδυνολογία γύρω από αυτόν τον όρο και μια τρομοκράτηση του ελληνικού λαού.


"H χρεοκοπία -είπε ο κ. Λαφαζάνης σημειώνοντας ότι δεν το λέει ως απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα- σε κάθε περίπτωση είναι ένα όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν σε ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, δείτε τι γίνεται καθημερινά στην κοινωνία και την οικονομία, επομένως δεν πρέπει να την εμφανίζουμε και εδώ στην Ελλάδα ως μπαμπούλα". Σημείωσε, μάλιστα, πως "θα μπορούσε να είναι ένα διαπραγματευτικό ατού" για την Αθήνα έναντι των εταίρων.


Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στο θέμα της επιμήκυνσης, για την οποία εκτίμησε ότι δεν θα προσφέρει λύση, γιατί θα συνοδευτεί από πρόσθετα μέτρα, όταν "το πρόβλημα για τη χώρα είναι η άγρια λιτότητα".


"Δεν θα προσφέρει ανάσα, αντιθέτως θα έχουμε και περισσότερα, πρόσθετα μέτρα, κάτι το οποίο μας αποκρύβουν" είπε και πρόσθεσε: "Δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, θα επιμηκύνουμε το βασανιστήριο και θα το κάνουμε μάλλον πιο οδυνηρό, χωρίς καμία προοπτική''.


Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι με τις δηλώσεις του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ "εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας".

"Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή" προσθέτει η ΝΔ.


Δίνοντας τη δική του απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορεί ότι "συνεχίζει τον βρώμικο πόλεμο λάσπης, παραποίησης και παραπληροφόρησης, γιατί είναι το τελευταίο όπλο που έχει μείνει σε ένα κυβερνητικό κόμμα που καταρρέει καταστρέφοντας τη χώρα".


"Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, αφού η συγκυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει, και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο, τις καταστροφικές μνημονιακές συνταγές, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την Ευρωζώνη. Η λάσπη, η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση δεν πείθουν πλέον κανέναν. Ο βασιλιάς είναι γυμνός" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.