21 Αυγούστου 2012

Δεν τους έφτανε η Πάρος - Ο Θεοφίλου και οι συνεργοί του ετοίμαζαν και άλλα χτυπήματα

Φύλλο και φτερό έχει κάνει η αντιτρομοκρατική το σπίτι που που νοίκιαζε ο φερόμενος δολοφόνος της Πάρου Αναστάσιος Θεοφίλου στη Λαμία προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία τόσο για την υπόθεση της ληστείας στο νησί, όσο και για την εμπλοκή του δράστη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς».

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αναγνώρισε χθες το μεσημέρι τον 29χρονο από τις φωτογραφίες και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, άντρες της οποίας έσπευσαν αμέσως στο διαμέρισμα που βρίσκεται περιφερειακά της Λαμίας και σε απόσταση τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο και είχαν βάλει στόχο ο Θεοφίλου και οι συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θεοφίλου είχε δώσει πλαστά στοιχεία και πλήρωνε 260 ευρώ το μήνα, μάλιστα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ισχυρίστηκε πως ο νεαρός που την ενοικίασε δεν ζήτησε ενοικιαστήριο και του είπε μόνο το μικρό το όνομα. Πήγαινε εκεί μία με δύο φορές το μήνα και μάλιστα, σε μία συνάντησή τους του είχε πει ότι θα φιλοξενούσε και κάποιον φίλο του.

Χθες ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Χρήστος Μανούρας ανακοίνωσε πως στη Λαμία ο Θεοφίλου και οι συνεργοί του ετοίμαζαν νέο χτύπημα σε τράπεζα και στόχος τους ήταν το κατάστημα της Εθνικής. Μάλιστα εντοπίστηκε μία βιντεοκάμερα κατά τη διάρκεια της κατ' οίκον έρευνας, η οποία είχε προσαρμοσθεί στο πίσω μέρος ενός ποδηλάτου και χρησίμευε για να παρακολουθούν το κατάστημα της ΕΤΕ που σχεδίαζαν να ληστέψουν καθώς και τους γύρω δρόμους.

Παράλληλα η Αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης τις διασυνδέσεις του συλληφθέντος με τρομοκρατική οργάνωση, καθώς την περίοδο προ των συλλήψεων που έγιναν το Δεκέμβριο του 2010, ο Θεοφίλου είχε εντοπιστεί με άλλα προφυλακισμένα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης να κινείται στην περιοχή του Αγρινίου και του κέντρου της Αθήνας.

Από την ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να πιστεύουν πως οι ληστές δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη λεία τους στην Πάρο και τα 60.000 ευρώ που άρπαξαν ήταν λίγα για να μπορέσουν να οργανώσουν το αντάρτικο πόλεων που ετοίμαζαν, γι αυτό και ήθελαν να χτυπήσουν ακόμα μία τράπεζα.

Πάντως από τις έως τώρα έρευνες δεν έχουν εντοπιστεί εκρηκτικά ή οπλισμός που να παραπέμπει σε χώρο-γιάφκα και έτσι όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για χώρο που θα χρησιμοποιούσαν οι δράστες ορμητήριο για την ληστεία.

Την ίδια ώρα πάντως συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του Θεοφίλου στη ληστεία, ενώ αναζητούνται και τα σπίτι, τα οποία ανοίγουν με τα επτά κλειδιά που βρέθηκαν πάνω στον 29χρονο κατά τη σύλληψή