02 Αυγούστου 2012

Βίντεο σοκ: Αντάρτες εκτελούν καθεστωτικούς στη Συρία

Το βίντεο δείχνει τέσσερις άνδρες-- κάποιοι από αυτούς τραυματισμένοι-- να οδηγούνται από ένα πλήθος ενόπλων σε μια αυλή ενώ ακούγονται κάποιοι να φωνάζουν "Allahu Akbar" ("Ο Θεός είναι μεγάλος").

Στη συνέχεια, ο εικονολήπτης δείχνει το πλήθος με γυρισμένη την πλάτη στο φακό, ακούγονται πυροβολισμοί από αυτόματα όπλα για περισσότερα από 40 δευτερόλεπτα, και έπειτα η κάμερα δείχνει τους άνδρες ακίνητους και πεσμένους στο έδαφος.

Ο αφηγητής του βίντεο εξηγεί ότι οι εκτελεσθέντες ήταν μέλη της φυλής Μπάρι, την οποία οι αντάρτες κατηγορούν για δολοφονίες και για συστράτευση με τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Human Rights Watch, τον οποίο επικαλείται το BBC, δήλωσε ότι η πράξη αυτή ενδεχομένως να συνιστά έγκλημα πολέμου. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία, χαρακτήρισε τις εμφανιζόμενες ως εκτελέσεις "εγκληματικές", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στο Χαλέπι πριν από έξι μέρες με στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο πολλών περιοχών που τώρα ελέγχονται από τους αντάρτες. Η βόρεια αυτή πόλη, η οποία συνορεύει με την Τουρκία, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Συρίας και το κυριότερο εμπορικό της κέντρο.

Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε όλη τη Συρία, μεταξύ των οποίων 30 σε επιθέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων στην πόλη Αρτούζ κοντά στη Δαμασκό.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές αποστολές Ερβέ Λαντσού πρόκειται να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Συρία σήμερα, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Η Διεθνής Αμνηστία έδωσε χθες στη δημοσιότητα έκθεση με την οποία προειδοποιεί την διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει ότι η όποια στήριξη προς τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία δεν θα χρησιμοποιηθεί για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Βίντεο-σοκ με εκτελέσεις κρατουμένων στη Συρία από Miss-Jessy-Lays