02 Αυγούστου 2012

Κ. Μητσοτάκης: «Αναγκαία προϋπόθεση η λήψη μέτρων»

«Αυτή τη στιγμή η λήψη των μέτρων είναι απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για το επόμενο βήμα. Η δρομολόγηση των υπόλοιπων κινήσεων θα φανεί πολύ σύντομα και πιστεύω ακράδαντα ότι είναι εφικτό να πετύχουμε καλύτερη μεταχείριση από την Ευρώπη. Είμαστε συνεχώς με το μαχαίρι στο λαιμό και το ερώτημα είναι ποια είναι η στρατηγική εκείνη που θα σπάσει τον φαύλο κύκλο», τόνισε στον realfm 97,8 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον Βασίλη Σκουρή και τη Λώρα Ιωάννου, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος αξιολόγησε ως θετικά τα μηνύματα από τη νέα, χθεσινή, συνάντηση των τριών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού: «Αποκαταστάθηκε το αρραγές προς το παρόν εσωτερικό μέτωπο κι αυτό θα μας βοηθήσει και στις διαπραγματεύσεις μας στο εξωτερικό μια και δεν έκανε καλό η εικόνα που δίναμε ως χώρα για μια κυβέρνηση που δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε βασικά πράγματα».

Σχολιάζοντας τα μέτρα που αφορούν τα 11,5 δισ. ευρώ και κατά πόσο αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν κόκκινες γραμμές: «Αναμφίβολα είναι ένα πολύ δύσκολο πακέτο στο οποίο οι κόκκινες γραμμές πρέπει να αφορούν τα χαμηλά εισοδήματα και τις χαμηλές συντάξεις οι οποίες δεν μπορούν να θιγούν. Είναι αδιανόητο να υπάρξει περαιτέρω μείωση των χαμηλών συντάξεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκη ο οποίος εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στη νέα ομάδα του ΤΑΥΠΕΔ η οποία χειρίζεται το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε εκ νέου ανήσυχος για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εξελιχθεί σε Ιφιγένεια της Ευρώπης, πρόσθεσε δε ότι: «κάτι τέτοιο θα ταρακουνήσει συθέμελα το οικοδόμημα του ευρώ».