07 Αυγούστου 2012

"Στημένο" το Ελλάδα-Νιγηρία;

Ύποπτο φέρεται να είναι το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Νιγηρία, το οποίο έγινε στο πλαίσιο του Β' Ομίλου στο Μουντιάλ του 2010.

Η Εθνική μας ομάδα εκείνη τη μέρα πήρε την πρώτη της (και μοναδική ως τώρα) νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που σύμφωνα με τον Κρις Ίτον εξετάζεται.

Ο Ίτον, πρώην επικεφαλής ασφάλειας της ΦΙΦΑ, με δηλώσεις του στο Channel 4 News ισχυρίστηκε πως η ΦΙΦΑ διεξάγει έρευνα για ένα παιχνίδι από το Μουντιάλ του 2010, το οποίο θεωρείται ύποπτο. Συν τοις άλλοις υπάρχει ένας παίκτης, ο οποίος εκτιμάται πως μπορεί να έχει χρηματιστεί.

Ο ίδιος άνθρωπος ανέφερε πως το παιχνίδι που εξετάζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία είναι αυτό της Νιγηρίας με την Ελλάδα και πως ο παίκτης είναι ο Σανί Καϊτά. Ο Νιγηριανός είχε αποβληθεί στο 33ο λεπτό για αψυχολόγητη κλοτσιά στον Βασίλη Τοροσίδη την ώρα που η Ελλάδα έχανε με 1-0 (σ.σ. τελικά νίκησε 2-1).

Η ΦΙΦΑ αρνείται πως εξετάζει κάποιο παιχνίδι από το προαναφερθέν τουρνουά και έτσι το Channel 4 News δεν μπορούσε να αποσπάσει κάποια δήλωση από τον Καϊτά ή τον εκπρόσωπό του.

sport24.gr