Μόλις δύο χάλκινα μετάλλια ήταν η συγκομιδή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η μικρότερη μετά τους Αγώνες στη Σεούλ το 1988, όπου ο Μπάμπης Χολίδης στην πάλη είχε ανέβει στην τρίτη θέση στο βάθρο των νικητών.
Ο Ηλίας Ηλιάδης στην κατηγορία των -90 κιλών στο τζούντο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας. Εκτός από τα δύο μετάλλιο, δύο φορές Ελληνες αθλητές έφτασαν μία ανάσα μακριά από το να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Στην τετράκωπο των ανδρών, το ελληνικό πλήρωμα που αποτελούνταν από τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου, κατέλαβαν την τέταρτη θέση στον τελικό, ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης μετά από μία συγκλονιστική προσπάθεια έμεινε στην τέταρτη θέση, χάνοντας για πέντε δευτερόλεπτα το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας.
Η Βασιλική Βουγιούκα κατέλαβε την πέμπτη θέση στην σπάθη, χάνοντας στα προημιτελικά από την μετέπειτα «χρυσή» ολυμπιονίκη από τη Νότια Κορέα Κιμ, ενώ στον αγώνα της στη φάση των «16» είχε χάσει δύο δόντια. Ο Βασίλης Τσολακίδης ήταν έκτος στον τελικό του διζύγου της ενόργανης γυμναστικής, ενώ την έκτη θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας RS: Χ στην ιστιοπλοΐα κατέλαβε ο Βύρων Κοκκαλάνης.
Στον στίβο μόλις δύο αθλητές κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Ο Κώστας Φιλιππίδης στο άλμα επί κοντώ πήρε την έβδομη θέση, όπως και ο Σπύρος Λεμπέσης στον ακοντισμό. Οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής κατέλαβαν την όγδοη θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας. Η Δέσποινα Σολωμού και η Ευαγγελία Πλατανιώτη ήταν όγδοες στον τελικό της συγχρονισμένης κολύμβησης.
Η Ελλάδα κατέλαβε συνολικά την 75η θέση στην κατάταξη των μεταλλίων, μένοντας πιο κάτω και από την Κύπρο, η οποία με το αργυρό μετάλλιο του Παύλου Κοντίδη στην κατηγορία Laser της ιστιοπλοΐας κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.