21 Αυγούστου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Απαγορεύεται σήμερα μετά τη δύση του ηλίου η κυκλοφορία των πολιτών στα δάση της Αττικής, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του υπουργού Νίκου Δένδια και των αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Επίσης, επί ποδός θα βρίσκονται σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής οι οποίες θα κάνουν συνεχείς περιπολίες στα δάση του νομού.
Οι περιοχές

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός και σήμερα στην Αττική, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Σκύρο, τα Κύθηρα, τις Κυκλάδες, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Κορινθία και τη Λακωνία. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Οπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολιδάς δύσκολη αναμένεται και η σημερινή ημέρα με τους ανέμους να φτάνουν τα 7 - 8 μποφόρ στο νότιο τμήμα της χώρας.

Από το βράδυ ωστόσο η έντασή τους θα αρχίσει να πέφτει σε ολόκληρη τη χώρα.

«Από την Τετάρτη η ένταση των ανέμων δεν θα ξεπερνά τα 4 - 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει στα επίπεδα των 36 - 37 βαθμών Κελσίου, κάτι που σημαίνει ότι θα αυξηθεί λίγο ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα ηπειρωτικά λόγω της ζέστης. Στα νησιά, ωστόσο, ο κίνδυνος θα είναι σαφώς μικρότερος» λέει.
ΕΘΝΟΣ