23 Αυγούστου 2012

Ο Πρόεδρος της Ραπίντ είχε υπογράψει την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ

Την ευκαιρία να κάνουν μία εποικοδομητική συζήτση με τα στελέχη της Ραπίντ και τους εκπροσώπους της UEFA είχαν τα στελέχη του ΠΑΟΚ στη διάρκεια του καθιερωμένου, πριν από κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι, γεύματος που παρέθεσαν το μεσημέρι.
Ο πρόεδρος Ζήσης Βρύζας και τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ, Βασίλης Τριλυράκης και Γιώργος Σαχπατζίδης έμαθαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη Ραπίντ, η οποία κινείται στα ίδια οικονομικά επίπεδα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ειδικότερα, το συνολικό μπάτζετ του συλλόγου (αγωνιστικό και μη) φθάνει τα 16 εκ. ευρώ, όσο περίπου και του ΠΑΟΚ.

Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η αισιοδοξία για πρόκριση, ενώ η κουβέντα κινήθηκε και πέρα από καθαρά ποδοσφαιρικά ζητήματα, με τον πρόεδρο της Ραπίντ, Ρούντοφλ Έντλινγκερ, λόγω της θητείας του ως υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας από το 1997 έως το 2000, να εκφράζει την άποψή του για τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα μας εντός ευρωζώνης.

Ο κ. Έντλινγκερ ήταν από εκείνος που κλήθηκαν να αποφασίσουν για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του, αφού θεωρούσε ότι ήταν πρόωρη μία τέτοια απόφαση. Ακομη σημείωσε, ότι το οικονομικό πρόβλημα αφορά συνολικά στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα και ορισμένες ακόμη χώρες.