03 Αυγούστου 2012

Έγινε το πρώτο βήμα για την οριστική επίλυση του ζητήματος των Ναυπηγείων

Ο Π. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην συνάντηση των 3 πολιτικών αρχηγών την Τρίτη

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος των «Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ» (ΕΝΑΕ) του Σκαραμαγκά, πραγματοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, βήμα που θα ολοκληρωθεί την προσεχή Τρίτη στις 6 το απόγευμα, στη διάρκεια της νέας συναντήσεως των τριών πολιτικών αρχηγών, που θα παρευρίσκεται και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του υπουργού.


Η σημερινή σημαντική διϋπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ και σχετική απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και θέμα: «Την κατάσταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτά».
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συσκέψεως ο Π.Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το ΥΕΘΑ ήταν «ο επισπεύδων» γιατί «Μέσα στα ναυπηγεία υπάρχουν τρία υποβρύχια από τη σύμβαση η οποία έχει καλυφθεί και με Νόμο που έγινε επί υπουργείας του κου Βαγγέλη Βενιζέλου και υπάρχει και ένα ακόμη υποβρύχιο, το «ΩΚΕΑΝΟΣ», το οποίο βρίσκεται εκεί για επισκευές. Το πρώτο ζητούμενο, δηλαδή είναι να υπάρξει πλήρης εξασφάλιση της συντήρησης και της φύλαξης των υποβρυχίων αυτών», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.. Και πρόσθεσε: «Η σημερινή σύσκεψη, με τη συμμετοχή των συναρμοδίων υπουργών, χάραξε τον οδικό χάρτη και τη διαδρομή που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτό το μεγάλο ζήτημα που είναι το μέλλον των ναυπηγείων στην Ελλάδα. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πρωταθλήτρια στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν αυτή η χώρα να έχει ναυπηγεία, τα οποία να μην λειτουργούν και οι άνθρωποι να είναι άνεργοι ή να απασχολούνται εκ περιτροπής».

Στη διϋπουργική σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εθνικής Αμύνης Π.Παναγιωτόπουλος, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών Κ.Χατζηδάκης, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ.Μουσουρούλης, ο ΑΝΥΠΟΙΚ Χρ.Σταικούρας, καθώς και οι υφυπουργοί Εργασίας Ν.Παναγιωτόπουλος, Εθνικής Αμύνης Π.Καράμπελας και Δ.Ελευσινιώτης, κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος και του Σωματείου των εργαζομένων στα ΕΝΑΕ «ΤΡΙΑΙΝΑ» Β.Καρακίτσος.