18 Αυγούστου 2012

Ο επόμενος υπέρ της δραχμής ο Στρατούλης-Ρε παιδιά υπάρχει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ, υπερ του ευρώ;

Τη στήριξή του στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τις δηλώσεις περί χρεοκοπίας εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξή του στον Flash, υπογραμμίζοντας ότι «για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, η χώρα έχει τη δυνατότητα να βγει από αυτή τη μίζερη, καταστροφική πορεία και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης με βάση τις κανονιστικές ρυθμίσεις του ΟΗΕ, τη διεθνή εμπειρία και τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων.

«Κηρύσσοντας λοιπόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης να επιλέξει την επιβίωση του λαού και να σταματήσει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διακοπή αποπληρωμής του χρέους, πρόσθεσε, θα οδηγήσει στην προοπτική για διαπραγμάτευση του μεγαλύτερου τμήματός του και αν δεν υπήρχε συμφωνία θα σταματούσε ολοκληρωτικά η εξυπηρέτησή του.

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Στρατούλη προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία επανέλαβε τη θέση ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τρίτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση», προσθέτει.