29 Αυγούστου 2012

Αντιφάσεις με την επίσημη εκδοχή έχει το βιβλίο για το τέλος του Μπιν Λάντεν

Το βιβλίο του πρώην πεζοναύτη ο οποίος ήταν παρών στην επιχείρηση για την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν έχει αντιφάσεις με την επίσημη εκδοχή για τα ακριβή περιστατικά του θανάτου του αρχηγού της Αλ Κάιντα.


Όπως αναφέρει το Associated Press το οποίο εξασφάλισε αντίγραφο του βιβλίου «No Easy Day» που θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου (και όχι στις 11 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), οι πεζοναύτες πυροβόλησαν τον Μπιν Λάντεν αμέσως μόλις βγήκε από το δωμάτιό του.

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ήταν μόλις πίσω από έναν κομάντο που ανέβαινε τις σκάλες. Μόλις είδαν έναν άνδρα να βγάζει το κεφάλι του από την πόρτα ενός δωματίου τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Μετά τον βρήκαν στο δωμάτιο πεσμένο μέσα στα αίματα –ζωντανό ακόμη– και δύο γυναίκες δίπλα του να κλαίνε.

Τις απομάκρυναν και τον πυροβόλησαν αρκετές φορές μέχρι που πέθανε.

Η επίσημη εκδοχή θέλει τον Μπιν Λάντεν να μπαίνει στο υπνοδωμάτιο και να τον πυροβολούν μία φορά οι κομάντο γιατί έκανε κινήσεις μάλλον με σκοπό να χρησιμοποιήσει κάποιο όπλο.

Ένα άλλο σημείο που αποκλίνει από τα όσα ανακοινώθηκαν επίσημα θέλει τους κομάντο να κάθονται πάνω στο πτώμα του Μπιν Λάντεν ενώ τον μετέφεραν ξανά στη βάση με το ελικόπτερό τους.

Οι αμερικανικές Αρχές είχαν πει ότι συμπεριφέρθηκαν στον νεκρό Μπιν Λάντεν με αξιοπρέπεια.

Το βιβλίο γράφτηκε από πρώην στέλεχος των SEAL, της ειδικής μονάδας του Ναυτικού, με ψευδώνυμο Μαρκ Οόουεν αλλά η πραγματική του ταυτότητα αποκαλύφτηκε πολύ γρήγορα.

Ο εκδοτικός οίκος δεν το έδωσε για έγκριση στο Πεντάγωνο ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποκαλυφτούν απόρρητες πληροφορίες.  Πάντως το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως έχει στα χέρια του ένα αντίτυπο του βιβλίου προσθέτοντας πως θα εξετάσει το περιεχόμενό του πριν από την κυκλοφορία του.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο πρώην κομάντο αντιμετωπίζει και απειλές κατά της ζωής του, πέραν
του κινδύνου να του ασκηθούν διώξεις.