04 Αυγούστου 2012

Οι ελληνικές συμμετοχές σήμερα-Ελπίδες για μετάλλια

Σούπερ Σάββατο στο Λονδίνο! Το χάλκινο μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο ενδέχεται να αποκτήσει... καλή παρέα το Σάββατο (4/8).

Η χώρα μας διεκδικεί δύο μετάλλια στο Ίτον Ντόρνεϊ, στην εγκατάσταση που φιλοξενεί την κωπηλασία.
Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου αγωνίζονται στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (12.00). Τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν στο αγώνισμα.

Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάνης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου στον τελικό της τετράκωπου άνευ (12.30) και πρόκειται για ένα πλήρωμα με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Αυλαία για την ελληνική συμμετοχή και στην ποδηλασία πίστας με τον Ζαφείρη Βολικάκη να συμμετέχει (12.00) στα προκριματικά του σπριντ στην καλύτερη ίσως πίστα στον κόσμο.

Στον στίβο η Σοφία Υφαντίδου θα συνεχίσει τις προσπάθειες της (12.05) στο έπταθλο, το οποίο ολοκληρώνεται το βράδυ. Την πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ θα διεκδικήσει (12.20) η Νικόλ Κυριακοπούλου, ενώ υπάρχουν και άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές με τη Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη και την Κατερίνα Στεφανίδη. Στο απογευματινό πρόγραμμα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα λάβει μέρος στα 20χλμ. βάδην (19.00).

Στο Γουέιμάουθ ολοκληρώνονται μια μια οι κατηγορίες της ιστιοπλοΐας. Τις τελευταίες κούρσες τους θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο (14.00) ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser και η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial. Μετά από ξεκούραση μιας ημέρας συνεχίζουν τον αγώνα τους στα RS:Χ η Αγγελική Σκαρλάτου (14.00) και ο Βύρων Κοκκαλάνης (16.00). Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος συνεχίζουν στα 470.

Τη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά θα αναζητήσει η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με αντίπαλο την Ισπανία.

Τέλος, τις ελληνικές συμμετοχές κλείνει ο μοναδικός εκπρόσωπος μας στην άρση βαρών, Δαυίδ Καβελασβίλι. Αγωνίζεται στο Β' Γκρουπ των 94 κιλών (17.30).