23 Αυγούστου 2012

Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με καυστικά σχόλια και ειρωνείες

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος από τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δόθηκε σήμερα με την ανταλλαγή αιχμηρών σχολίων ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τη Συγγρού.

Ο νέος γύρος αντιπαράθεσης ξεκίνησε με αφορμή το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα Le Monde.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανάφερε ότι «στο πλαίσιο του δόγματος «όλα προς πώληση», ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ακόμα και το ξεπούλημα των νησιών. Η συνέχιση και «αναβάθμιση» της μνημονιακής πολιτικής από την τρικομματική κυβέρνηση θα οδηγήσει σε μια χώρα παράδεισο για το μεγάλο κεφάλαιο και κόλαση για τους ανθρώπους της».

Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ήταν άμεση, απαντώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μοιάζει με τον Ιανό και ακολουθεί πολλές και αντίθετες γραμμές. Από τη μια καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις προσπάθειες και τις επαφές του πρωθυπουργού με στόχο την ανάκτηση της αξιοπιστίας και τη διάσωση της χώρας και από την άλλη εκλιπαρεί για μια συνάντηση με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους».

Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανηλθε με νεώτερη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «οι παρατεταμένες διακοπές του κ. Τσίπρα δεν του επέτρεψαν να πληροφορηθεί τη διόρθωση της εφημερίδας "Le Monde" σχετικά με τον λάθος τίτλο που είχε βάλει στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα και στους συνεργάτες του, πρώτα να διαβάζουν και μετά να σχολιάζουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νεότερο σχόλιο μέσω του οποίου αφήνει αιχμές για τον «αν τελικά η ελληνική κυβέρνηση απέτρεψε ή όχι τη συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, με τον κ. Γιούνκερ».