04 Αυγούστου 2012

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Γκάιτνερ

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τις «προσπάθειες της Αθήνας να διασφαλίσει την επιστροφή της χώρας στην οικονομική σταθερότητα», όπως αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.

«Ο υπουργός Γκάιτνερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Σαμαρά στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν στις συνεχιζόμενες προσπάθειες μεταρρυθμίσεων που γίνονται προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα» της Ελλάδας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τίμοθι Γκάιτνερ είχε σειρά επαφών στην Ευρώπη το προηγούμενο διάστημα, στη διάρκεια των οποίων επανέλαβε την ανάγκη η ΕΕ να γίνει πιο δυναμική και δημιουργική όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

«Η Ευρώπη έχει δεσμευτεί να βρει τρόπους ώστε να επιλύσει την κρίση χρέους και έχει ήδη τα εφόδια για να πράξει αναλόγως» τόνισε.

Προειδοποίησε, όμως, ότι θα «πάρει αρκετό χρόνο» προτού να αρχίσουν να ευδοκιμούν οι αλλαγές.

«Πρέπει να γίνουν πιο δυναμικοί, πιο δημιουργικοί και πιο αποτελεσματικοί ώστε να κατευνάσουν τις οικονομικές πιέσεις, οι οποίες προκαλούν τόση ζημιά στην ανάπτυξη» επισήμανε.