09 Αυγούστου 2012

Αιματοχυσία στη λαϊκή αγορά Ηρακλείου για μία σακούλα λαχανικά

Σε ακραίες συμπεριφορές οδηγεί η πείνα και η ανέχεια, με πρόσφατο παράδειγμα το γεγονός που εκυλίχθηκε στη λαϊκή αγορά της περιοχής των Δειλινών στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ένας 31χρονος Σύρος, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει λίγα λαχανικά και φανερά εξοργισμένος απο τη συμπεριφορά των παραγωγών απέναντί του, άρπαξε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε έναν εξ' αυτών.

Μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς, όσα κηπευτικά περισσέψουν, οι παραγωγοί τα συγκεντρώνουν σε μία σακούλα και τα αφήνουν στην άκρη για να τα μαζέψουν άποροι συμπολίτες τους. Μέσα σε αυτούς ήταν και ένας 31χρονος Σύριακής καταγωγής, ο οποίος επιχείρησε να πλησιάσει την σακούλα με τα κηπευτικά, αλλά οι παραγωγοί, άρχισαν να του πετάνε ντομάτες για να τον παρεμποδίσουν.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η συμπεριφορά τους αυτή, οφείλεται στο ότι προσπάθησαν να τον παρεμποδίσουν για να πάρει τη σακούλα μία ανήμπορη ηλικιωμένη αντί για αυτόν.

Η αντίδραση του Σύρου ήταν άμεση, ο οποίος θόλωσε απο την πείνα αλλά και απο την εξευτελιστική συμπεριφορά των παραγωγών απέναντί του και άρπαξε ένα μαχαίρι απο τον πάγκο με τα καρπούζια και επιτέθηκε εναντίον τους, καρφώνοντάς το στον πρώτο που βρήκε μπροστά του.

Το θύμα ήταν ένας 42χρονος παραγωγός ο οποίος, όπως αναφέρει, δε συμμετείχε στα τεκτενόμενα και δεν ήξερε τι είχε πρηγηθεί, απλά έτυχε να βρίσκεται ανάμεσα στο Σύρο και τους άλλους συναδέλφους του. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι παραγωγοί αφόπλισαν τον Σύρο και τον παρέδωσαν στα χέρια των αστυνομικών.

Η κατάσταση στις αγορές είναι ανεξέλεγκτη, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί, ειδικά τις πρώτες πρωϊνές ώρες και το βράδυ μετά το κλείσιμο, όπου γίνεται κυριολεκτικά «πόλεμος» για το ποιός θα πάρει τα κηπευτικά που θα περισσέψουν.